Aito avioliitto -yhdistyksen teettämä mielipidemittaus translain uudistuksesta vääristelevä ja harhaanjohtava

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastaiseen anti-gender -liikkeeseen kuuluva Aito avioliitto -yhdistys väittää translain uudistuksesta teettämäänsä mielipidemittaukseen vedoten, että ”selkeä enemmistö suomalaisista torjuu translain radikaalin uudistuksen”.

Lukuisilla tahoilla on kuitenkin havaittu, että tutkimuksen toteuttanut Taloustutkimus on niellyt varauksetta Aito avioliitto -yhdistyksen johdattelevan kysymyksenasettelun, joka johtaa vastaajia harhaan. Kyselyä ei ole myöskään taustoitettu.

Aito avioliitto -yhdistyksen sivuillaan mainostamassa tutkimuksessa esitettiin seuraavat kaksi kysymystä:

  • Nykyisin sukupuolenvaihto edellyttää lääketieteellisiä ja psykiatrisia tutkimuksia. Tulisiko lakia muuttaa siten että sukupuolenvaihto tulisi pelkästään oman ilmoituksen perusteella tapahtuvaksi ilman lääketieteellisiä ja psykiatrisia tutkimuksia?
  • Entä tulisiko sukupuolenvaihto ja siihen liittyvät hormonihoidot ja leikkaukset sallia myös alaikäisille?

Tämä kysymyksenasettelu ei kestä totuudenmukaista tarkastelua.

Ensinnäkin, mikä ihmeen ”sukupuolenvaihto”?

Translaissa on kyse transsukupuolisen henkilön sukupuoli-identiteetin mukaisen sukupuolen juridisesta vahvistamisesta, ei mistään ”sukupuolenvaihdosta”, jota anti-gender -liike harhaanjohtavassa ja loukkaavassa propagandassaan levittää.

Entäpä, mihin pelkistä ”tutkimuksista” puhuessaan ensimmäisestä kysymyksestä ”unohtui” se, että nykyinen translaki sisältää steriliteettivaatimuksen sukupuolen juridisen vahvistamisen ehtona? Kyseinen ehto loukkaa karkeasti transsukupuolisten oikeutta keholliseen koskemattomuuteen sekä yksityis- ja perhe-elämään.

Tämän translain uudistuksen kannalta keskeisen seikan kysymys tarkoitushakuisesti jätti mainitsematta.

Toinen kysymyksistä ei koske translain uudistusta millään tavalla. Mitään ”leikkauksia ja hormonihoitoja” ei alaikäisille kukaan translain uudistuksella tavoittele. Kyse on siis jälleen kerran anti-gender -liikkeen epätotuudenmukaisesta propagandasta.

Koska Aito avioliitto -yhdistyksen vihamielinen agenda on tiedossa, käteen jää kysymys, että miten Taloustutkimus on voinut heittää näin perusteellisesti etiikkansa nurkkaan?

Sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusjärjestö Trasek ry teetti tutkimusyhtiö Bilendi Oy:llä maaliskuussa 2019 kyselytutkimuksen suomalaisten asenteista translain uudistusta kohtaan.

Eniten kannatusta translain uudistus saa nuorempien ikäryhmien keskuudessa. Mitä paremmin translain muutostarpeet ymmärretään, sitä todennäköisemmin muutosta kannatetaan. Neljä viidestä asian tuntevista on sitä mieltä, että Suomen tulee uudistaa muista Pohjoismaista jälkeen jäänyt translakinsa”, toteaa Trasek ry tutkimuksesta.

Aiheesta lisää:

Tuore tutkimus: Vain viidennes suomalaisista vastustaa translain uudistusta. Trasek, 24.4.2019

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu