Aito avioliitto -yhdistys puolustaa Unkarin uutta ”lastensuojelulakia”

Unkarin parlamentti hyväksyi 15.6.2021 lain, joka kieltää sateenkaarivähemmistöistä opettamisen alaikäisille. Lakia on verrattu Venäjän homopropagandalakiin ja se saikin EU:n takajaloilleen. Unkarissa sateenkaarivähemmistöjen tilanne on pahentunut vain muutaman vuoden sisällä radikaalisti oikeuksiin kohdistuvien rajoitusten lisääntyessä. Muun muassa sukupuolen juridinen korjaaminen on tehty mahdottomaksi, mikä on saanut sukupuolivähemmistöt harkitsemaan poismuuttoa. Kesäkuussa hyväksytty laki on omiaan kiristämään tilannetta ja sen pelätään johtavan viranomaisten mielivaltaan.

Unkarin hallinnon sateenkaarivähemmistöihin suoraan ja epäsuoraan kohdistamat toimet ovat saaneet myös unkarilaiset osoittamaan mieltä. Esimerkiksi heinäkuussa järjestetty Budapest Pride keräsi 30 000 osallistujaa. Runsas osallistujamäärä onkin linjassa unkarilaisten todellisten näkemysten kanssa.

On hyvä pitää mielessä, etteivät hallituksen toimet ole suoraan verrattavissa kansalaisten näkemyksiin sateenkaaripolitiikasta, sillä esimerkiksi tutkimusyhtiö Ipsoksen suorittamassa kyselyssä 46% unkarilaisista kannattaa saman sukupuolen välisiä avioliittoja.”, muistuttaa verkkolehti Kehrääjä.

Mitä tulee Unkaria hallitsevaan äärioikeistolaiseen Fidesziin ja pääministeri Viktor Orbàniin, yhteydet kansainväliseen anti-gender -liikkeeseen tunnetaan varsin hyvin. Luotu määrätietoinen polku sateenkaarivähemmistöjen oikeuksien romuttamiseksi ei ole mikään yllätys. Vastaavaa kehitystä anti-gender -yhteyksineen on saatu todistaa myös Puolassa.

Suomalaisittain on varsin mielenkiintoista, että kotoinen Aito avioliitto -yhdistys on ottanut peittelemättömän puolustavan linjan Unkarin lakiuudistukseen ja suorastaan toimii äänitorvena Unkarin hallinnon versiolle ”lastensuojelulaista” muun muassa oikeusministeri Judit Vargaa siteeraten. Merkillepantavaa on myös samassa yhteydessä esitetty avoin EU-kriittisyys.

EU näyttäytyy tässä yhteydessä isona koulukiusaajana painostaessaan pientä Unkaria sen kansan tahdon vastaisiin lakeihin ja samaan aikaan vihapuhujana levittäessään poliittisesti väritettyä näkemystä Unkarin uudesta laista agitoiden muita toimimaan Unkaria vastaan.”, esittää yhdistyksen puheenjohtaja 3.8.2021 julkaistussa kirjoituksessa.

Vaikuttaa siltä, että Aito avioliitto -yhdistys haluaa yhä avoimemmin esittäytyä anti-gender -liikkeen kovan ytimen edustajana.

 

 

+13

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu