”Älytön”, ”superkallis”, ”vihervasemmistolainen” ja ”sukupuolineutraali” HETU-hanke Sipilän hallituksen käynnistämä

Henkilötunnuksen uudistamista ja valtion takaaman identiteetin hallinnoimista koskevan hankkeen, eli niin sanotun HETU-hankkeen tiimoilta on liikkunut varsinkin äärioikeiston ja muiden oikeistopiirien levittämänä tahallista disinformaatiota. Nämä tahot ovat väittäneet, että kyseessä olisi istuvan hallituksen hanke, jonka ytimessä olisi ”vihervasemmistolainen sukupuolineutraali ideologia”. Kielteisen mielikuvan vahvistamiseksi esiin on vedetty spekulaatioita aiheutuvista ”miljardiluokan kustannuksista”. Mustamaalauskampanjan voi kuitenkin osoittaa täysin aiheettomaksi siitä syystä, että kyse on yli vaalikausien kestävästä hankkeesta, joka on Sipilän oikeistohallituksen käynnistämä.

Valtiovarainministeriö perusti HETU-hanketta varten työryhmän toimikaudelle 1.9.2017 – 31.12.2019.

Työryhmän nimeämispyyntö, joka on löydettävissä valtioneuvoston hankesivujen asiakirjoista, on leimattu päivämäärälle 9.6.2017.

Tuolloin siis esimerkiksi Perussuomalaiset olivat hallituksessa.

Toisaalta Perussuomalaisten puoluejohdon vaihtumisen yhteydessä hallituksesta pois lähteneiden Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho teki nimenomaan selväksi puolueensa valmiuden jatkaa samalla hallitusohjelmalla. Tämä luonnollisesti koski HETU-hankettakin.

Mitä tulee syihin hankkeen käynnistämiseksi, hankesivu kertoo niistä hyvin asiallisesti ja järkeen käyvästi.

Nykyisen henkilötunnuksen rakenne, muodostaminen sekä sen käyttötavat ja -tarkoitus eivät vastaa enää henkilötunnukselle asetettuja vaatimuksia ja tavoitteita. Henkilötunnuksen nykyinen muodostamismalli ja muoto aiheuttavat sen, että henkilötunnuksia on päivä- ja sukupuolikohtaisesti käytössä ainoastaan rajallinen määrä: tunnuksen uudistamiseen tulee varautua, jotta vaaraa tunnusten loppumisesta ei ole. Toisaalta nykyisestä henkilötunnuksesta ilmenevät usein tarpeettomasti henkilön syntymäaika sekä sukupuoli, mistä syystä tunnisteen muodon ja sisällön uudistamista on syytä tarkastella.”, todetaan hankesivulla.

Sekä Perussuomalaisten että muiden oikeistopiirien olisi syytä pohtia, miten pitkälle kansalle päin naamaa valehteleminen ja näiden valheiden voimalla suoritetut ”viihdeperformanssit” kantavat.

Onhan se ihan älytöntä …!”, kertoillaan eräissä mukinarvontaperformansseissa.

Sieltä päin tuulee.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu