Andersson: Ensiarvoisen tärkeää, että niin Eurooppa kuin Yhdysvallat jatkavat taloudellisen ja aseellisen avun antamista Ukrainalle
Vasemmistoliiton väistyvä puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Li Anderssonin Euroopan parlamentissa pitämä Ukrainan tukemista koskeva puhe tekee harvinaisen selväksi niin Anderssonin kuin Vasemmistoliiton näkemyksen taloudellisen ja erityisesti aseellisen tuen jatkamisen välttämättömyydestä. Puheen ovat jakaneet Andersson ja Vasemmistoliitto eilen sosiaalisessa mediassa.
Andersson katsoo, että Euroopan ja Yhdysvaltojen Ukrainalle antaman taloudellisen ja aseellisen avun jatkaminen on Ukrainan tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Andersson toteaa, että rauhan peräänkuuluttaminen ja diplomaattiset prosessit eivät ole vaihtoehtoja aseelliselle avulle.
”Euroopassa monissa maissa peräänkuulutetaan rauhaa ja diplomaattisia prosesseja, ja siksi on ensiarvoisen tärkeää painottaa, että nämä eivät ole vaihtoehtoja aseelliselle avulle. Mikäli Ukrainan tukeminen lopetetaan, ei se tarkoita rauhaa – se tarkoittaa, että Venäjä voi valloittaa Ukrainan kokonaan tai isoja osia maasta. Paikallisille se tarkoittaisi samanlaisia ihmisoikeusloukkauksia kuin mitä nyt olemme nähneet Venäjän miehittämillä alueilla.”, toteaa Andersson realiteetit tunnustaen.
Andersson muistuttaa, että Ukrainalla on oikeus puolustautua laittomalta hyökkäyssodalta ja valloitusyrityksiltä, ja katsoo, että onnistunut puolustustaistelu merkitsee Ukrainalle vahvempaa asemaa neuvoteltaessa Venäjän kanssa, aikanaan.
Anderssonin puheenvuoro on omiaan vahvistamaan suomalaista Euroopan parlamenttiinkin ulottuvaa ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa, missä asemoituminen Ukrainan aseellisen tukemisen suhteen on aukottoman selkeä.
Kyllähän kaikki tuo lienee erittäin tärkeätä Ukrainan selviytymiselle sodasta.
Tapahtui se sitten rauhanneuvotteluiden kautta tai jomman kumman maan täydellisen romahtamisen kautta.
Jos Ukrainan puolustus romahtaa; tarkoittanee se vähintäänkin ison osan maasta joutuvan Venäjän miehittämäksi. Tästä on Suomellakin kokemuksia viime sotien jälkeen. Onneksi ei Suomi sentään täysin romahtanutkaan vaan jatkoi itsenäisenä maana.
Ilmoita asiaton viesti
Kerrankin olen Vasemmistoliiton ja Anderssonin kanssa täysin samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä että Li ottaa hieman etäisyyttä europarlamenttiryhmänsä toisen laidan kulkijoihin. Ihan asiaa.
Ilmoita asiaton viesti