Annetaanko anti-gender -liikkeen jäädä Kremlin troijalaiseksi Euroopassa?

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja naisten oikeuksiin kohdistuu laajamittainen hyökkäys ympäri maailmaa. Tämä on nähtävissä esimerkiksi Venäjällä, Puolassa, Unkarissa ja lukuisissa USA:n osavaltioissa. Taustalla ovat kansainvälinen anti-gender -liike ja siihen kytkeytyvä äärioikeistolainen verkosto, jotka ovat pitkään hakeneet synergiaetuja tavoittelevia yhteistyömuotoja.

Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa huomio kiinnittyy erityisesti Venäjän nykyhallinnon sisäpiireihin ja liki väistämättä myös turvallisuuspalveluun kytkeytyvien toimijoiden silmiinpistävän merkittävään rooliin Eurooppaan kohdistuvassa hybridivaikuttamisessa. Anti-gender -liikkeen osalta tästä on paljastunut runsain mitoin täsmällistä tietoa kansainvälisen tutkijaverkoston ja tutkivien journalistien työn ansioista muutaman viime vuoden aikana.

Venäjään kohdistuvien pakotteiden eräänä tavoitteena on maan Eurooppaan suuntautuneiden vaikuttamiskyvykkyyksien eliminoiminen lukuisilla sektoreilla. Näyttää kuitenkin siltä, että Venäjän keskeinen rooli anti-gender -liikkeessä jää vaille huomiota, vaikka juuri anti-gender -liike on Venäjän keinovalikoimassa hyvin merkittävä keino horjuttaa EU:n yhtenäisyyttä ja oikeusvaltio- ja ihmisoikeustilannetta.

Ehkä syynä laajamittaiseen poliittisen järjestelmän vaikenemiseen anti-gender -liikkeen napanuorasta Venäjään ja täsmällisemmin Kremlin sisäpiiriin kytkeytyviin toimijoihin, on se, että niin monet merkittävät eurooppalaiset poliitikot jopa katu-uskottavuudesta nauttivissa puolueissa ovat hyötyneet anti-gender -liikkeen eri tavoilla tarjoamasta poliittisesta tuesta.

Ikävä tosiasia on, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan ei ole millään tavoin pysäyttänyt anti-gender -liikkeen venäläisten yhteistyökumppaneiden aktiivisuutta Euroopassa.

Kaikesta päätellen anti-gender -liike on jäämässä Kremlin troijalaiseksi Euroopassa, mikä on turvallisuuspolitiikan, demokratian, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien näkökulmasta vaarallista ja pahimmillaan kohtalokasta.

Oligarkki Malofejevin oikea käsi Komov osallistui äärioikeistolaisten europarlamentaarikkojen pikkutarkkaan ohjeistamiseen. 24.04.2022

Exclusive: Russia Backs Europe’s Far Right

 

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu