Anti-gender-liikkeen ylistämä Unkarin presidentti joutui eroamaan virastaan armahdettuaan pedofilian peittelystä tuomitun

Muun muassa suomalaisen Aito avioliitto-yhdistyksen vuolaasti kehuma Unkarin presidentti Katalin Novák joutui eroamaan virastaan, kun paljastui, että hän valtaoikeuksillaan oli armahtanut pedofiliaskandaalin peittelystä tuomitun. Samalla armahdusten aikaan oikeusministerinä toiminut Judit Varga joutui siirtymään sivuun Fidesz-puolueen eurovaalikampanjan johtotehtävistä. Varga oli oikeusministerinä toimiessaan hyväksynyt armahdukset.

Armahdukset ajoittuivat vuoden 2023 huhtikuuhun, jolloin paavi Franciscus teki Unkarin vierailun. Armahduslistalla oli 25 tuomittua, joiden joukossa oli Budapestin lähellä sijaitsevan lastenkodin varajohtajana toiminut henkilö. Hänet oli tuomittu kolmen vuoden vankeuteen pakotettuaan seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneita lapsia peruuttamaan syytökset lastenkodin johtajaa vastaan, kertoo BBC.

Katalin Novák on toiminut ennen presidentiksi valintaansa pääministeri Viktor Orbánin hallituksen perheministerinä ja on tunnettu kytköksistään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja naisten oikeuksien vastaiseen anti-gender-liikkeeseen. Näissä yhteyksissä Novák on ollut tekemisissä Venäjän tiedustelutoimintaan kytkeytyvien henkilöiden kanssa, kertoo tutkivaa journalismia tekevä VSquare.

Tällaistako se ”perinteisten perhearvojen” puolustaminen sitten on?

Lue lisää:

Hungarian President Katalin Novak resigns over child abuse pardon scandal – BBC News

Hungary President Novak quits under pressure over sex-abuse pardon case – POLITICO

Orbán’s nominee for president: anti-gender crusader Katalin Novák – VSquare.org

Anti-gender-liikkeestä:

“Restoring the Natural Order”: The religious extremists’ vision to mobilize European societies against human rights on sexuality and reproduction | EPF (epfweb.org)

Modern-day Crusaders in Europe. | EPF (epfweb.org)

Tip of the Iceberg: Religious Extremist Funders against Human Rights for Sexuality & Reproductive Health in Europe | EPF (epfweb.org)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu