Eheytyshoidot: Kokoomuksen tosiasiallinen asemoituminen suhteessa ihmisoikeuksiin paljastumassa kaikessa karuudessaan

Monelle meistä sateenkaari-ihmisistä ei tule kovinkaan suurena yllätyksenä, että pääministeripuolue Kokoomus on tämänhetkisten tietojen mukaan hylkäämässä kansalaisaloitteen eheytyshoitojen kieltämiseksi lakivaliokunnan käsittelyssä ja se siitä sitten. Asiasta kirjoitti Orpon hallitusta lähellä oleva Ilta-Sanomat perjantaina 7.6.2024 julkaistussa artikkelissa.

Lue lisää:

Eheytyshoitojen kielto kuumentaa eduskunnassa – kokoomus hylkäämässä kansalaisaloitteen? – Politiikka – Ilta-Sanomat

Kuten todettua, ei kovinkaan yllättävää, sillä niin innokkaasti Kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Petteri Orpo on hehkuttanut europarlamentin ECR-ryhmän ja siellä Italian äärioikeistolaisen Fratelli d’Italian johtajan ja pääministerin Giorgia Melonin kanssa tehtävää yhteistyötä. ECR on täynnä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja naisten oikeuksia vastustavia puolueita, Fratelli d’Italia ja pääministeri Meloni mukaan lukien. ECR on puolestaan yhtenä joukkona kehunut Suomen hallituskokoonpanoa malliksi koko Euroopalle.

Usein näyttää unohtuvan myös se, että Orpon hallituksessa on lähinnä homo- ja transfobisten asenteiden lietsomisesta tunnettu Kristillisdemokraatit, joka sekin tekee yhteistyötä kansainvälisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja naisten oikeuksien vastaisen anti-gender-liikkeen kanssa. Kaiken lisäksi Kristillisdemokraatit kuuluu Kokoomuksen eurooppalaiseen emopuolueeseen Euroopan kansanpuolueeseen EPP:hen. Hyvin on sulautunut joukkoon, eikä kukaan ole katsonut karsaasti. Ei siis ihme, että EPP:tä johtava Manfred Weber on luonnehtinut Tsekin pääministerin Petr Fialan olevan ”hyvin lähellä hänen omaa ajatteluaan”. Fiala vastustaa samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja ja perheitä, joita ei hänen mielestään voi koskaan verrata ”luonnolliseen” avioliittoon ja perheeseen.

Unohtaa ei sovi myöskään hallituspuolue Perussuomalaisia, joka on erikoistunut transfobisten asenteiden levittämiseen sekä tietysti ”punavihreiden setahomojen” ja Pride-tapahtumien vastustamiseen.

Seura näyttää tekevän kaltaisekseen, muistutti Vihreiden kansanedustaja Maria Ohisalo tämänpäiväisessä tviitissään.

Vai onko sittenkin niin, että nyt Kokoomuksen todellinen asemoituminen suhteessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksiin alkaa paljastumaan kaikessa karuudessaan?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu