Harjanteen valinta kertoo Vihreiden kasvupotentiaalista – Kokoomuksella täysi syy pelätä

Vihreiden eilinen eduskuntaryhmän puheenjohtajan valinta avasi politiikan kentälle mielenkiintoisen näkymän. Puheenjohtajaksi valittu Atte Harjanne edustaa pragmaattista vihreyttä ja on lisäksi talousliberaali. Harjanteen valinta osoittaa selkeästi, että Vihreissä on tilaa ajattelulle eikä kyse ole mistään vasemmiston haarakonttorista.

Yhä rajumpaa vauhtia konservatismia ja halla-aholaista maahanmuuttovastaisuutta kohti käyvä Kokoomus paistattelee massiivisten mediaresurssien tukemana gallupien ykkösenä mutta samaan aikaan natisee liitoksissaan.

Vihreiden valinta osuu hyvin otolliseen saumaan monen modernisti ajattelevan kokoomuslaisen harkitessa poliittisen kodin vaihtamista. Mitä järkeä on liputtaa projektille, jonka arveluttavuuksien peittelemisessä mediataloillakin on täysi työ?

Sitä paitsi vihreästi ajattelevan on väistämättä oltava myös elinkeinomyönteinen, sillä yritykset kehittävät ja tuottavat sen konkreettisen teknologian, joka on merkittävä tekijä ilmastotavoitteisiin pääsemisessä.

Tämä ei ole pois edistyksellisestä ihmisoikeuskäsityksestä, jonka osalta Vihreissä vallitsee harvinaislaatuinen yksituumaisuus.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu