Hiipuvan suojan vaara: Syytä valmistautua koko väestön uusintarokotuksiin

Koronatartuntojen määrän seuraamisesta on siirrytty sairaaloiden tehohoitokapasiteetin kuormittumisen seuraamiseen. Tämä on sinänsä ymmärrettävää rokotettujen osuuden ollessa maailman mittakaavassa varsin hyvissä lukemissa. Samaisen osuuden kääntöpuoli on kuitenkin rokottamattomien osuus, joka on jo osoittautunut nimenomaiseksi terveydenhuoltoa kuormittavaksi tekijäksi. Kovin vähälle puheelle on jäänyt se tosiasia, että rokotetun väestön suoja hiipuu ajan myötä, minkä seurauksena efektiivinen rokottamattomien määrä lisääntyy. Suojan hiipuessa läpäisytartuntojen määrä nousee ja lopulta ollaan pisteessä, missä suoja on kokonaan hiipunut.

Korona tulee olemaan keskuudessamme vielä pitkään. Siitä pitävät juuri tälläkin hetkellä huolen pääasiassa rokottamattomat. Rokottamattomuus tulee kalliiksi monella tavalla. Jopa yhden rokottamattoman vakava sairastuminen voi pienemmissä sairaaloissa saada aikaan melkoisen turbulenssin resurssien keskittyessä koronapotilaan hoitamiseen. Hoitovelka kasvaa ja tulee jollakin aikavälillä näkymään ikävinä tilastoina. Tämä ei kuitenkaan vaikuta hetkauttavan varsinkaan ideologisen tartunnan saaneita.

Pakkorokotuksiin tuskin tullaan menemään, sillä sellainen on monien perusoikeudellisten lukkojen takana. Voisi silti olla aiheellista pohtia, että terveydenhuollon henkilöstön rokotukset tulisivat pakollisiksi.

Tosiasiat huomioiden on syytä valmistautua koko väestön uusintarokotuksiin.

Aiheeseen liittyvää:

IL: Saksan koronatilanne räjähtämässä käsiin

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu