Ihmisoikeudet eivät ole mikään irtokarkkihylly

Yhä enenevissä määrin kuulee varsinkin oikeistopiireissä ääneen ajattelua, missä varsin suoraan hyökätään yhteiskunnan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia vastaan ja sitten kerrotaan, kuinka ollaan esimerkiksi eduskunnan feministiryhmän jäseniä tai puolustetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Voi tällainen tarina tietysti upota joihinkin mutta kyllä jokainen vähänkin ajatteleva ihminen, ainakin hetkisen tuumailtuaan, tajuaa, että jokin mättää ja pahasti.

Maassamme elää lukematon määrä naisia, jotka kituuttavat pienipalkkaisissa töissä mutta siitä huolimatta he tekevät työnsä tunnolla ja ylpeydellä. Kiitokseksi tästä työstä Suomen eduskunnassa pauhaa poliitikkoja, jotka ovat sitä mieltä, että näitä palkkoja pitäisi vieläkin halpuuttaa, milloin mikäkin ”markkinatilanteeseen” liittyvä syy takataskussaan.

Tämä sen päälle, että palkalla hädin tuskin pystyy tulemaan toimeen.

Miltä näistä naisista mahtaa tuntua, kun jokin palkkojen halpuuttamista vaativa poliitikko kertoo olevansa feministi tai, että naisten oikeudet ovat hänelle niin niin niin kovin tärkeitä?

Tai miltä näistä naisista tuntuu, kun samat poliitikot kertovat puolustavansa naisten seksuaalioikeuksia?

Miltäköhän?

Varmaan tälle lukuisalle joukolle naisia hiipii mieleen, että nämä poliitikot puhuvat aivan joistakin muista naisista, kuin heistä itsestään, siis jostakin etuoikeutettujen ”naisten” ryhmästä.

Seksuaalioikeuksien ”puolustajien” kohdalla mieleen voi hiipiä aavistus siitä, että lasten hankkiminen ei ole suotavaa, että voisi olla mahdollisimman ”joustava” ja ”mobiili”. Ehkä vakiintunut parisuhdekin on jotakin hieman liian ”sitouttavaa”.

Eivät nämä tunteet ole mitään kuvittelua, vaan totisinta totta.

Koska elämme aikaa, jolloin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt alkavat olla erään puolueen nousun myötä joukkoa, josta hyvin laajan oikeistorintaman mielestä pitää saada sanoa ”järkyttäviä asioita”, niin olkoonpa sitten.

Sen verran todettakoon, että eräiden poliitikkojen mainokset Pride-marssille osallistumisesta oksettavat ja oikein kunnolla.

Kovin paljon kuvitellaan, että ihmisoikeudet ovat jokin irtokarkkihylly, mistä voi käydä shoppailemassa ehkä tänään tätä ja huomenna tuota …

Eivät ole.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu