ILGA-Europe: Viharikokset sateenkaari-ihmisiä vastaan lisääntyivät Euroopassa viime vuonna

Eurooppalaisten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusjärjestöjen kattojärjestö ILGA-Europe julkaisi eilen vuosikatsauksensa, joka kartoittaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien toteutumista Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Katsaus tuo esiin huolestuttavia tietoja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvista viharikoksista ja muista vihamielisyyden ilmauksista, kertoo Seta vuosikatsausta käsittelevässä uutisessaan.

Katsaus osoittaa, että viranomaisille ilmoitettujen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kohdistettujen viharikosten määrä on kasvanut vuonna 2019.

Sekä sateenkaari-ihmisiin kohdistunutta verkon vihapuhetta että fyysistä väkivaltaa raportoitiin aiempaa enemmän. Lisäksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tapahtumia on estetty ja äärioikeiston ja muiden sateenkaari-ihmisten oikeuksia vastustavien tahojen mielenilmaukset ovat lisääntyneet. Nämä merkit ilmapiirin kiristymisestä ovat havaittavissa halki koko Euroopan ja Keski-Aasian”, kertoo Seta.

Myös sateenkaari-ihmisten muuttaminen turvallisemmiksi koettuihin maihin on lisääntynyt. Katsaus nostaa esiin poismuuton erityisesti Albaniasta, Bosnia ja Herzegovinasta, Tadžikistanista ja Turkmenistanista.

Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo peräänkuuluttaa määrätietoisempaa puuttumista sateenkaari-ihmisiin kohdistuvaan vihapuheeseen ja viharikoksiin.

Kyse on laajemmasta ilmiöstä, eikä yksittäistapauksista Suomessa tai muissa maissa”, toteaa Tarjamo.

Lähde:

”Viharikokset ja vihamielisyyden ilmaukset sateenkaari-ihmisiä vastaan lisääntyneet ympäri Eurooppaa, kertoo eurooppalainen sateenkaarijärjestö”. Seta, 04.02.2020

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu