Iltalehden kolumni ja olkiukkojen vauhdikas piirileikki

Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkolan tämänpäiväinen kirjoitus Äiti, älä pakota poikaasi prinsessaleikkeihin! on kannanotto, jonka tarinan juoksutus on elävälle elämälle vieras, kenties fantasian lajiin kuuluvaa. Olkiukkojen vauhdikasta piirileikkiä.

Ennen lapset leikkivät barbeilla ja pikkuautoilla. Nykyään aikuinen tunkee väkisin keskelle leikkikenttää ja napsii lempilelut pois lasten käsistä”, väittää Ukkola.

Varsin uskomattomaksi kehkeytyy Ukkolan tarina siinä vaiheessa, kun mennään  ”taaperoiden sukupuolen vaihtamiseen”.

Ennen vanhaan taapero sai valita kaupasta oman pehmonallen, nyt sinun pitää valita oma sukupuolesi ennen kuin täytät kolme vuotta. Onneksi sukupuolta voi jo kohta vaihtaa päivittäin fiiliksen mukaan, vähän niin kuin potkupukua.”, Ukkola tarinoi.

Tai siis, tällaista jo kolumnin alkutahdeissa.

Kuka näitä aitoavioliitto-tyyliin kirjoitettuja dystopioita jaksaa enää tavata.

Mutta.

Iltalehden toimintaa voi kuvata teräväksi vallan vahtikoiran työksi, mutta myös journalismiksi, jota ohjaavat poliittiset sympatiat ja antipatiat. Sen kohteet ja kielenkäyttö osoittavat, että journalismi on alkanut tietoisesti hyödyntää yhteiskunnan polarisaatiota.”, kirjoittivat journalistiikan emeritusprofessorit Heikki Luostarinen ja Raimo Salokangas tutkittuun tietoon perustuen Kanava-lehden artikkelissaan.

ILTALEHTI – SIPILÄN ASIALLA MUTTA MARINIA VASTAAN. Janne Seppänen, Polemis

 

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu