IS: Venäjän helluntaiherätys vannoo uskollisuuttaan Putinin hallinnolle

Ilta-Sanomien toimittajien Arja Paanasen ja Marko Lempisen ansiokas artikkeli (14.1.2024) paljastaa venäläisen helluntaipastorin Dmitri Shatrovin kytköksiä Venäjän valtio- ja propagandakoneistoon.

Shatrov, jolla on artikkelin mukaan Suomessa matkailuliiketoimintaa ja kiinteistöomistuksia, osallistui marraskuussa 2023 patriarkka Kirillin isännöimään Venäläisen kansan maailmanneuvoston kokoukseen, missä hän edusti Venäjän helluntaiyhteisöä.

Venäjän helluntaiherätys järjesti esimerkiksi lokakuussa rukoustilaisuuden, jossa seurakuntalaiset vannoivat uskollisuuttaan Putinin hallinnolle. He rukoilivat Putinille terveyttä ja Jumalan siunausta sekä lauloivat Venäjän kansallishymnin.”, kirjoittavat Paananen ja Lempinen.

Lue lisää (lukusuositus):

Pietarilaispastori Dmitri Shatrov omistaa Suomessa lomakylän – ja Venäjällä hän rukoilee siunausta Putinille sekä tämän sotilaille – Ulkomaat – Ilta-Sanomat


Aihepiiriin liittyvää:

Jumala, Trump ja Putin – kristillisen konservatiivioikeiston toiminta Suomessa kulkee samoilla raiteilla kuin Yhdysvaltain evankelikaaleilla – Kirkko ja kaupunki

missä todetaan mm.

Heinäkuussa Senaatintorille pysähtynyt Joosua Mission bussi toivotti siunausta sekä Trumpille että Putinille. Kun Timo Valtonen piti puhettaan, hänen ympärillään olleet kyltit viestivät voimakkaita iskulauseita: ”Putin + Trump = Peace” ja ”Kekkonen takaisin, that’s it!”

Kyltit olivat russofobiaa vastaan mieltä osoittaneen Rufi-yhdistyksen tekemiä. Myös yhdistyksen puheenjohtaja Daria Skippari-Smirnov oli paikalla Valtosen puhuessa. Putinia tukeva Rufi tunnetaan yhteistyöstään Johan Bäckmanin kanssa.

Bussin omistaa Joosua Missio, joka on saarnannut evankeliumia esimerkiksi rockfestivaaleilla. Järjestön johtaja on helluntalaistaustainen Timo Valtonen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu