Israelin-Palestiinan konfliktin ympärillä vellova fanaattisuus horjuttaa useimmiten länsimaisen juutalaisyhteisön turvallisuutta

Uusi Suomi uutisoi eilen Euroopan komission antamasta virallisesta varoituksesta antisemitismin eli juutalaisvastaisuuden uudesta noususta Euroopassa.

Antisemitististen tapausten piikki kaikkialla Euroopassa on saavuttanut poikkeuksellisen tason muutaman viime päivän aikana, mikä muistuttaa historian synkimpiä aikoja”, toteaa komissio lausumassaan.

Uusi Suomi, 05.11.2023: Euroopan komissiolta virallinen varoitus antisemitismin uudesta noususta: ”Euroopan juutalaiset elävät jälleen pelossa”

European Commission, 05.11.2023: European Commission Statement on antisemitic incidents in Europe

Komissio nostaa myös esiin samanaikaisen muslimivastaisen vihan kasvun.

Komission mukaan antisemitismin kasvua sekä myös viime viikkojen aikana havaittua muslimivastaisen vihan kasvua on torjuttava kaikin mahdollisin keinoin.”, kirjoittaa Uusi Suomi komission lausumasta.

Kun kotimaista ja ulkomaista uutisointia ja sosiaalisen median eri foorumeilla tapahtuvaa keskustelua Israelin-Palestiinan konfliktia koskien seuraa, ei voi olla välttymättä mielikuvalta, että niitä leimaavat pyrkimykset voimakkaiden tunteiden herättämiseen puolesta ja vastaan. Osa ulostuloista on sävyltään fanaattista ja pyrkii selvästikin lietsomaan vastakkainasetteluja juutalaisten ja muslimien välillä.

Helposti unohdetaan se seikka, että meidän keskuudessamme elää juutalaisia ja muslimeja, joilla ei ole mitään osaa eikä arpaa ajankohtaiseen tulehtuneeseen tilanteeseen Lähi-idässä. He ovat kuitenkin niitä, joiden arjessa tuntuvat konkreettisesti ylikierroksilla käyvän keskustelun vaikutukset. Usein nimenomaan länsimainen juutalaisyhteisö joutuu maksamaan kovaa hintaa heidänkin kustannuksellaan lietsottavista vastakkainasetteluista.

Toisaalta, kuten Euroopan komissio muistuttaa, myös länsimaissa asuvat muslimit joutuvat kohtaamaan arjessaan kasvavaa vihaa.

Niin poliitikoilta, medialta kuin erilaisilta keskustelijoilta toivoisi pitäytymistä maltillisuudessa ja asiallisuudessa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu