Kansanedustaja Suomela: Kokoomus tuntuu keksivän aina vain uusia tekosyitä lykätä tai liudentaa translain uudistusta

Hallituspuolue Vihreiden tamperelainen kansanedustaja Iiris Suomela on tänään ottanut kantaa Kokoomuksen sosiaali- ja terveysvaliokunnassa harjoittamaan translakiuudistuksen käsittelyn jarruttamiseen. Suomela oli aamulla MTV3:n Huomenta Suomessa valiokunnan kokoomuslaisen puheenjohtajan Mia Laihon kanssa ja toteaa keskustelun vetäneen surulliseksi.

Kokoomus tuntuu keksivän aina vain uusia tekosyitä lykätä tai liudentaa uudistusta. Puhetta riittää etenkin asevelvollisuudesta. Huolena on, että cismiehet yrittäisivät välttää armeijan valehtelemalla olevansa naisia.”, kirjoittaa Suomela Facebook-päivityksessään.

Suomela toteaa Kokoomuksen huolen olevan tuulesta temmattu.

Välttely vaatisi väärän sukupuolimerkinnän kanssa elämistä 12 vuoden ajan – koko sen ajan, kun 18-30-vuotiaan miehen pitäisi suorittaa asevelvollisuus. Jos todella tahtoo huijata viranomaisia, tämä on kaikista vaikein ja raskain tapa tehdä se. Siksi on vaikea uskoa, että kukaan ryhtyisi tällaiseen 12 vuoden huijaukseen.”, perustelee Suomela.

Suomelan mielestä Kokoomus ei ole kuunnellut ollenkaan transihmisiä, jotka ovat jo vuosikausia kertoneet vaikeudesta elää väärän sukupuolimerkinnän kanssa. Suomela ihmettelee Kokoomuksen kuvitelmaa siitä, että väärä sukupuolimerkintä olisi jotenkin houkutteleva huijauskeino.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu