Keskusta ei ilmeisesti halua, että Suomessa keskusteltaisiin Nato-jäsenyydestä?

Taas on se aika vuodesta, jolloin niin sanottujen hoviselittäjien armeija runoilee mitä erikoisempia tulkintojaan tasavallan presidentin uudenvuodenpuheesta. Joskus tulee mieleen, että mahtaako presidentti itsekään haluta tällaista vaivaannuttavaa ilmiötä etenkin, kun hänen puheensa sisältää myös varsin suorasanaisia näkemyksiä?

Oman lukunsa muodostavat tietysti kantaa ottavat poliitikot, joista varsin omaleimaisena esimerkkinä toimii Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko tämänpäiväisessä kirjoituksessaan.

Saarikko tekee selväksi, että Keskusta ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä.

Uusi Suomi: Annika Saarikolta vastaus Nato-jäsenyyttä vaativille: ”Erikoinen ajattelutapa”

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on paljon keskustelua keskustelusta. Tämän keskustelulajin olemme vuosien varrella oppineet jo varsin hyvin tunnistamaan. Samaa sukua tälle on Nato-kannanottojen vaatiminen muilta. Näitä vaatimuksia esittävät muuten aina vain jäsenyyttä kannattavat. Heille kielteinen kanta ei tunnu olevan kanta lainkaan – erikoinen ajattelutapa sekin. Keskusta ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä, mutta haluaa että Suomi pitää avoinna mahdollisuuden siihenkin.”, kirjoittaa Saarikko.

Kuka on sanonut, että Keskustan puheenjohtajan paaluttama kielteinen Nato-kanta ei olisi kanta? Juuri siihenhän Orpon keskustelualoite yhdessä muiden asiasta avautuneiden kansanedustajien kanssa pyrkii, että tiedettäisiin, missä itse kukin puolue menee.

Onko Saarikon viestinä, että olisi parempi, jos Nato-jäsenyydestä ei keskusteltaisi ollenkaan?

Jos Saarikon viesti on tämä, se on erityisen myrkyllinen, koska se tulee istuvan hallituksen ministerin  suusta – seikka, joka Saarikolta on ”unohtunut” aiemminkin.

 

+17

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu