Keskustan varjonyrkkeily voi tulla Suomelle kalliiksi – Saarikon megafonin juuressa istuvat luottoluokittajat korvat höröllään

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja opetusministeri Li Andersson on kommentoinut valtiovarainministeri Annika Saarikon puheillaan synnyttämää kehyssotkua ja luonnehtinut sitä varjonyrkkeilyksi. Asiasta kertoi tämänpäiväinen Länsi-Uusimaa -lehti. Andersson totesi tyynesti, että Vasemmistoliitto, Vihreät tai SDP eivät ole avanneet minkäänlaista keskustelua menokehyksistä.

Saarikon syytöksiä, joita hän terästi hallituksesta lähdöllä uhkailulla, onkin ihmetelty laajasti.

Me lähdemme siitä, että ensi kevään kehysriihi on ihan normaali kehysriihineuvottelu niin kuin ne ovat olleet tähänkin asti.”, totesi Andersson Länsi-Uudenmaan mukaan.

Länsi-Uusimaa: Li Andersson ihmettelee Annika Saarikon menokehyskommentteja: ”Tuntuu varjonyrkkeilyltä”

Myös SDP:n puheenjohtaja pääministeri Sanna Marin on selväsanaisesti ilmaissut, että sovitusta pidetään kiinni kehystenkin osalta. Marin palautti lisäksi mieliin viime kevään kehysriihen, missä oli päätetty muun muassa ensi keväänä päätettävien sopeutustoimien suuruudesta.

Hyvin erikoista on, että Keskusta sopi muiden hallituspuolueiden kanssa viime keväänä koko hallituskauden loppuajan 1,4 miljardin menokehysten ylityksistä ja nyt vihjailee SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden haluttomuudesta palata menokehyksiin.

Mikä tekee Saarikon kummeksuntaa aiheuttaneesta manööveristä merkittävän, on se, että hän on valtiovarainministeri. Hallituskumppaneiden talouspoliittisen linjan leimaaminen vastuuttomaksi osuu näin ollen suoraan megafoniin. jonka juurella istuvat korviaan höristävät luottoluokittajat.

Sillä ei ole mitään väliä, onko Saarikon puheilla todellisuuspohjaa, vaan sillä, minkälaisen kuvan hän luo hallituksen kyvystä vastuulliseen taloudenpitoon.

Maan finanssipoliittisen maineen kaappaaminen hetkellisten sisäpoliittisten ambitioiden pelinappulaksi ja vieläpä tosiasioihin perustumattomiin väitteisiin pohjaten, on valtiovarainministeriltä äärettömän vastuuton ja lyhytnäköinen teko.

Tämä jos mikä voi tulla Suomelle vielä kalliiksi.

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu