Koeteltu usko: Moni sateenkaarikristitty käy läpi pelkojen ja torjutuksi tulemisen kiirastulen

Joensuun evankelis-luterilainen seurakunta kertoi pari viikkoa sitten sateenkaaritoimintansa periaatteiden ja tavoitteiden kirjaamisesta. Työ tehtiin yhteistyössä Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkosen kanssa, mikä ei ole suinkaan pastoraalinen ele vähäisimmästä päästä. Kyse on pohjimmiltaan sen tahtotilan ilmaisemisesta, että kirkko haluaa varmistaa sateenkaarikristittyjen hengellisen turvallisuuden. Kirkko on hengellinen yhteisö, jonka ensisijaisena tarkoituksena on vastata hengellisiin perustarpeisiin. Tämä perustavanlaatuinen seikka unohdetaan useimmiten.

Sateenkaarikristittynä eläminen ei ole mikään helppo rasti.

Se on useimmiten pelkojen ja torjutuksi tulemisen kiirastulen läpikäymistä mutta juuri siksi sateenkaarikristityn usko on punnittua, syvällistä ja sitoutunutta, jos vain mahdollisuus annetaan.

Moni sateenkaarikristitty kokee arkuutta tulla seurakunnan tilaisuuksiin aiempien huonojen kokemusten vuoksi tai syrjityksi tulemisen pelossa. Tällöin yhteys omaan hengelliseen yhteisöön jää ohueksi tai olemattomaksi. Tunne siitä, että oma hengellinen yhteisö ei hyväksy, voi johtaa jopa mielenterveyden ongelmiin ja masennukseen. Toiminnalla pyrimme madaltamaan kynnystä tulla seurakunnan jumalanpalveluksiin ja muihin tilaisuuksiin ja kirkon ja toisten kristittyjen yhteyteen. Pyrimme tukemaan sateenkaari-ihmisten hengellistä elämää ja kristityn identiteettiä.”, toteaa Joensuun seurakunta sateenkaaritoiminnan tavoitteissa ja periaatteissa.

On hienoa, että kirkossa pureudutaan nimenomaan siihen, mikä on sittenkin ensisijaista.

 

 

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu