Komissaari ”eurooppalaisen elämäntapamme puolustamiseksi”

Tulevan Euroopan komission uudet salkut ja niiden kantajat, komissaarit, ovat selvillä. Maailmalla otsikoihin on noussut eräs komissaarin salkuista. Nimenä on juhlava ”komissaari eurooppalaisen elämäntapamme puolustamiseksi” (engl. Commissioner for Protecting our European Way of Life). Komissaarin tehtäväkenttään kuuluvat maahanmuuttoasiat. Nimi on herättänyt ympäriinsä varsin voimakkaita tunteita, eikä ihmekään, sillä se on kuin suoraa lainaa äärioikeiston retoriikasta.

Komission uusi puheenjohtaja Ursula von der Leyen on todennut uuden komission olevan yhtä moninainen kuin Eurooppakin on. Tarkkasilmäisimmät ovat kuitenkin laittaneet merkille, että ihonvärinsä puolesta komissio on kylläkin varsin yhtenäisen valkoinen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Lähde:

”EU accused of adopting ‘fascist rhetoric’ with new Commissioner For Protecting Our European Way of Life to oversee immigration policy”. Independent, 10.9.2019

 

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu