”Konflikteja tulee lisää kaikkialla ja ne muuttuvat rajummiksi” – Aito avioliitto -yhdistys nostaa esiin pakkokeinojen käytön

Noin kolme viikkoa sitten Hankasalmen kunnantalon edustalla saatiin todistaa ikävä välikohtaus, missä ohikulkenut aikuinen henkilö käyttäytyi uhkaavaksi koetulla tavalla kunnan nuorisotyöntekijän ja nuorten maalatessa katuliiduilla sateenkaarisuojatie -teemaista teosta kevyenliikenteen väylälle. Kunta reagoi asiaankuuluvan nopeasti tapahtumiin kunnanjohtajan Facebookissa julkaisemalla kannanotolla. Kunnanjohtaja kertoi käynnistäneensä asian selvittämisen, kuitenkin harkinnalla ja rauhassa.

Olennaista on kuitenkin se, että itse pride-teema ja yhdenvertaisuuden korostaminen ei saa jäädä tämän yksittäisen selkkauksen varjoon. Se, että joku kokee tärkeäksi tulla uhittelemaan itseään monta kymmentä vuotta nuoremmille kuntalaisille, jotka ovat käyttämässä iloisella tavalla mielipiteen ilmaisun vapautta syrjintää vastaan, osoittaa sekin, että pride-tapahtumille ympäri Suomen ja toki ympäri maailman on vielä suuri tarve. Suojatie onneksi valmistui ja uhkaava tilanne raukesi.”, totesi kunnanjohtaja kannanotossaan.

Tapahtumissa on ollut aistittavissa julkisuushakuisuutta mutta siihen kunta ei ole halunnut lähteä mukaan. Lisäksi kenenkään nimiä ei ole nostettu esiin.

Me emme kuitenkaan Hankasalmella halua nostaa liiallisesti julkisuuteen tämän pride-tapahtuman vastustajaa – vaikka sitä hän ehkä haluaisi ja tavoittelisi – vaan itse pride-työn. Siksi päivitykseni pääteema on tämä sateenkaarisuojatie. Se huuhtoutuu ajan myötä pois näkyvistä, muttei huuhtoudu mielistä. Ja siksi sillä on tärkeä merkitys.”, korosti kunnanjohtaja.

Kunnanjohtaja aisti täysin oikein. Nimittäin hieman yllätyksettömästi Aito avioliitto -yhdistys julkaisi 9.7. 2021 aiheesta kirjoituksen ”Mies esti ilkivaltaa — sai päällensä ilkeää julkista syyttelyä YLE:ltä ja Hankasalmen kunnanjohtajalta kirjoituksen”, missä yhdistys vääristellen leimaa nuorten katumaalauksen ilkivallaksi, puolustelee tapahtumia pakkokeinolain suomilla oikeuksilla ja vaatii varoituksen antamista, käytännössä siis potkuja, nuorisotyöntekijälle.

Aito avioliitto -yhdistyksen kirjoitus on voimakkaan yllyttävä, eikä sen sävyä yhtään paranna anonyymiltä ”keski-ikäiseltä mieheltä” välitetty viesti Hankasalmen tapahtumista. Tosiasiallisesti yhdistys ottaa nimiinsä kovasävyisen viestin, missä ”keski-ikäinen mies” kertoo olevansa varma, että ”konflikteja tulee lisää kaikkialla ja ne muuttuvat rajummiksi”.

+17

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu