”Koronarokotuksista” mutta millä pätevyydellä?

Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja teologian tohtori Juha Ahvio ottaa kantaa koronarokotteisiin oikeistoradikaalin vastamedian Oikean Median blogissaan. Ahvio pyrkii antamaan vastauksen siihen onko koronarokotus syytä ottaa.

Kirjoituksen eräänlaiseksi ansioksi voidaan oletettavan kohdeyleisön huomioon ottaen katsoa Pedon merkin, rokotteen ja mikrosirujen välisen suhteen tarkastelu.

… mikrosiru, rokotteen yhteydessä tai ei, ei sinänsä ole klassisen kristillisen eskatologian mukainen antikristillinen pedon merkki”, toteaa Ahvio kirjaansa viitaten.

Tämä on luonnollisesti hyvin helpottava tieto koko Suomen kansalle tai ainakin niille, jotka painivat tämän kaltaisten kysymysten äärellä.

Mikäli oletamme, että teologi Ahvio ei omaa lääketieteellistä pätevyyttä, on pakko kysyä kirjoituksen vastuullisuuden perään.

Ahvio siis esittää kysymyksen: Onko koronarokotus siis syytä ottaa?

Jokaisen täytyy ratkaista koronarokotteen ottamiskysymys itse ja täysin vapaaehtoisesti. Sellainen rokote, jonka valmistaminen ja tuotanto eivät perustu aborttisikiöiden solulinjoihin, on sinänsä otettavissa, eettiseltä kannalta tarkasteltuna. On kuitenkin myös tarkasteltava nyt tarjolla olevien nopeasti kehitettyjen rokotteiden aitoja ja todellisia lääketieteellisiä riskejä, jotka on otettava vakavasti. Rokote ei missään tapauksessa saa olla ongelmallisempi kuin oletettu koronauhka. On syytä harkita tarkkaan ja ilman minkäänlaista painostusta, ottaako nyt koronarokotteen.”, vastaa Ahvio.

Tieteelliseen vastuullisuuteen kuuluu tarvittaessa myös pätevyyden rajojen avoin tunnustaminen. Se täytyy myös tehdä tavalla, joka on riittävän eksplisiittinen lukijan kannalta.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu