Lemmikkieläimet, sillat, kylvö, jopa turnajaisritarit kelpaavat siunattaviksi

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma on vastikään esittänyt toiveen siitä, että papit voisivat niin halutessaan vihkiä myös samaa sukupuolta olevia pareja. Luoma itse kannattaa niin sanottua perinteistä avioliittokäsitystä. Voidaankin sanoa, että Luoma lähestyy kysymystä pragmaattisesti hieman samalla tavalla kuin tunnustetaan naispappeutta koskevan skisman olemassaolo kirkon pinnanalaisessa todellisuudessa.

Sitä paitsi, siunaavathan papit yhtä jos toistakin.

Papit voivat ilman pelkoa rangaistuksesta siunata lemmikkieläimiä, siltoja tai esimerkiksi turnajaisritareita. Siltoja voidaan vieläpä vihkiä käyttöön ja kylvön siunaamiseenkin on oma kaavansa. Näin siis, vaikka historiallisten juurten taustalla saattaisi häämöttää pakanallisuus.

Tässä suhteessa onkin mielenkiintoista, että kirkko voi käännyttää kastetun ja rippikoulun käyneen ihmisparin ja todeta, että avioliittoanne ei siunata saatikka, että teidät kirkossa avioliittoon vihittäisiin. Syynä on se, että rakkauden kohde on ”väärää” sukupuolta, mistä syystä Luojan siunausta ei tipu eikä heru.

Uskonnoille on tyypillistä, että pyhien kirjoitusten perusteella voidaan päätyä täysin vastakkaisiin käsityksiin esimerkiksi siitä, mikä on hyväksyttävää ja mikä taas ei. Kristinusko ei tee poikkeusta.

Tietä sovintoon kannattaisi etsiä.

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu