Mikä dosentti Arto Luukkasen sovinistisen kuvakollaasin tarkoitus on?

 

Perussuomalaisen dosentin ja poliitikon Arto Luukkasen Uuden Suomen Puheenvuoron keskiviikkoinen kirjoitus ”Hallitus iskee suomalaisen elämäntavan kimppuun?” alkaa synkissä merkeissä.

Luukkanen on kuvittanut polttoaineiden veronkorotuksia käsittelevän kirjoituksensa poliittisen viestin sisältävällä digitaalisella kollaasilla, missä on muokattu taiteilija Akseli Gallen-Kallelan maalausta Sammon puolustus.

Maalauksen pahuutta edustavan ja kotkaksi muuntautuneen Louhen pään tilalle on leikattu ja liimattu pääministeri Sanna Marinin kasvot.

Louhen selän taakse on myös samalla tekniikalla aseteltu kolmen muun naisministerin, Maria Ohisalon, Li Anderssonin ja Katri Kulmunin, kasvot.

Väinämöisen miekka on kuvassa kohotettuna ja hänen miestensä peitset ovat työntyneet Louheen.

Itse kirjoitus sisältää voimakasta kieltä ja esittää huhun edessä olevista veronkorotuksista. Halu luoda voimakkaita kielteisiä tunteita ei jää epäselväksi.

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan elo-syyskuussa 2020 polttonesteiden hinnat tullaan verottamaan taivaisiin. Pien- ja keskituloiset maksavat niin, että tuntuu. Viher-punahallituksen hupakon ilmastotaistelun ja talouden epäonnistumisen kuprut pulitetaan tolkun kansalaisten kukkarosta”, väittää Luukkanen.

Fraasi ”julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan” on tuttu viimeaikaisista oikeistokonservatiivin median poliittisista kampanjoista.

Se, että Luukkanen on kuvittanut huhuilla ja liioittelulla maustetun kirjoituksensa edellä mainitulla tavalla, on omiaan herättämään kysymyksen, että mikä mahtaa olla Luukkasen tarkoitus?

Kuvitus, missä aseet osoittavat neljää naisministeriä vastaan, ei ole mikään leikin asia.

Väistämättäkin tulevat mieleen eräiden äärikansallismielisten puuhastelut viime kesältä.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu