Miksi Jyväskylän yliopisto sallii arvovaltansa käyttämisen HLBTI-vähemmistöjen halventavassa leimaamisessa?

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka jatkaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen vastaisia kirjoituksiaan äärioikeistolaisessa Oikeassa Mediassa. Puolimatka järkytti laajalti samassa julkaisussa runsaat kaksi vuotta sitten ilmestyneellä kirjoituksellaan Kampanja pedofilian laillistamiseksi, jonka lukuisat tahot näkivät karkeasti leimaavana loukkauksena seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Kirjoitus herätti akateemisessa maailmassa paheksuntaa monessa suhteessa, joista ei ollut vähimpänä Jyväskylän yliopiston akateemisen arvovallan hyväksikäyttäminen.

Näyttää siltä, että pahemman kohun laannuttua Jyväskylän yliopistoa ei ole sen koommin kiinnostanut, vaikka Puolimatkan Oikean Median blogi mainostaa hänen asemaansa yliopiston professorina.

Onko taustalla poliittinen painostus, jää vain arvailujen varaan. Yhteiskunnallisen ilmapiirin muutoksella suuntaan, missä erityisesti sukupuolivähemmistöt on otettu laajamittaisen halventavan viestinnän kohteeksi, voi olla osuutta asiaan.

Professori Puolimatka esittää 08.10.2020 julkaistussa blogikirjoituksessaan Uusi tasa-arvoajattelu murentaa oikeusjärjestelmän perustaa mielikuvituksellisia näkemyksiä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, mihin yhteyteen on ympätty aborttia koskevia ajatuskulkuja.

Perustavat ihmisoikeudet tulkitaan uudelleen sukupuoli-identiteettiä ja seksuaalista suuntautumista koskevina oikeuksina. Tällä tavalla puretaan naisten suojaksi rakennetut yhteiskunnalliset järjestelyt ja -erityisalueet, koska pääsyn niihin saavat kaikki biologiset miehet, jotka käyttävät hyväkseen lainsäädännön tarjoamaa mahdollisuutta omaksua naisen juridinen sukupuoli-identiteetti.”, kirjoittaa Puolimatka.

Jokainen ymmärtää, minkä leiman professori Puolimatka erityisesti transihmisiin lyö.

Miksi Jyväskylän yliopiston sallii arvovaltansa käyttämisen tällaisten ulostulojen yhteydessä?

Aiheeseen liittyvää:

Professoriliiton vpj Hallamaa: ”Professori ei koskaan vain yksityishenkilö”. US Puheenvuoro, Vesa-Matti Louekoski, 08.08.2018

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu