”Miksi Lopen kunta tukee ja mainostaa suviseuroja?” – Pikkumaiseksi voisi heittäytyä ja aiheesta mutta mitä turhia

Hengellisiä kesäjuhlia vietetään jälleen ja mikä on viettäessä, kun säätkin suosivat. On körttien herättäjäjuhlat ja suviseurat sekä muita pienempiä vastaavia kesäjuhlia. Parin vuoden tauon jälkeen moni tuttava eri puolilta Suomea kohtaa jälleen toisensa ja saa vaihtaa kuulumisia. Kunnille ja paikalliselle elinkeinoelämälle kesäjuhlat tietävät myös piristysruisketta eikä sillä suunnalla peitellä halua osoittaa tukea jopa melkoisen pitkälle mennen. Täytyykin ihmetellä, miten samankaltaista tukea Pride-tapahtumille pidetään osan herätysliikkeiden näkyvien poliitikkojen taholla asiana, joka pitäisi lopettaa?

Muutama päivä sitten uutisotsikoihin nousi kolmen oululaisen valtuutetun aloite, missä vaadittiin Oulun kaupunkia lopettamaan yhteistyökumppanuutensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen paikallisen Pride-tapahtuman kanssa ja osallistuminen ja tuki tapahtuman järjestelyihin. Asialla olivat Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu, Kristillisdemokraattien entinen kansanedustaja Marja-Leena Kemppainen ja Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula. Edellisistä Aittakumpu on toiminut Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Päivämies-lehden toimittajana ja päätoimittajana (vanhoillislestadiolainen herätysliike). Myös Kemppaisella on herätysliiketausta.

Valtuutettujen mielestä Pride on poliittinen liike, ja kuntalaisten yhdenvertaisuuden kannalta yhden poliittisen liikkeen puolesta kampanjointi on Oulun kaupungille ongelmallista. Perusteluissa myös todettiin, että herkässä kehitysvaiheessa olevia lapsia ja nuoria olisi suojeltava hämmentäviltä sisällöiltä.”, kirjoitti Yle valtuutettujen aloitteen sisällöstä.

Aloite on hyvin mielenkiintoinen, sillä esimerkiksi Aittakumpu ei näe ainakaan tähänastisten tietojen mukaan mitään ongelmaa siinä, että Lopen kunta mainostaa näkyvästi sivuillaan ja sosiaalisessa mediassa kunnassa järjestettäviä suviseuroja. Mitä muuta kumppanuutta suviseurojen ja kunnan välillä on, sitä ei ole tiedossa mutta hyviin tapoihin kuuluu muun muassa kuntien tai kaupunkien tervehdyskäynti hengellisessä tapahtumassa. Hieman kulmakarvoja nostattaa kunnan sivuilla julkaistu suviseurojen viestinnän kirjoituksen väliotsikko ”Suviseurojen sanoman keskiössä on lapsenkaltainen usko”.

Joskus toivoisi, että vilkaistaisiin sinne peiliin. Mutta mitäpä pienistä.

Aihepiiriin liittyvää:

Keskusta antoi kansanedustajalle kaikessa hiljaisuudessa varoituksen – ”Minusta se homma meni ihan hulluksi”. Demokraatti, 01.07.2022

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu