Miksi ”sateenkaaripaholaisesta” tuli herätysliikkeille pakkomielle?

Kaikkeen sitä törmääkin sosiaalisessa mediassa. Erään saarnamiehen puheessa päädyttiin varsin pitkällisen johdattelun kautta ensimmäisen sanomalehden lukemisesta pään sisäisen äänen kehotuksesta toisen sanomalehden lukemiseen, jonka lehden aukeamalta paljastui Tom of Finland -aiheinen uutinen. Tämä edusti puheen eräänlaista kliimaksia, mitä kuvastivat myös saarnamiehen jännittävällä tavalla värisevän äänen intensiteetin muutokset loppuen itkun- ja huudonsekaiseen kauhisteluun. Saarnamies leipoi Tom of Finlandista eräänlaisen ”kansakunnan moraalirappion” perikuvan, josta voisi käyttää myös nimeä ”sateenkaaripaholainen”.

Saarnan aihe ja siihen reagoiminen kertovat laajemmasta tendenssistä, jonka kourissa monet kristillisistä herätysliikkeistä niin maailmalla kuin meillä Suomessakin ovat. Voitaisiin sanoa, että paholainen on saanut uuden tavalla tai toisella demoniseksi kuvatun hahmon kaikesta, mikä liittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

Ilmiö on hämmästyttävä, kun ottaa huomioon, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät pitkällä tikullakaan koske herätyskristillisyyteen ja varsinkaan sen tiukkapipoisimpiin suuntauksiin. Sen kummemmin Tom of Finland, Pride -marssit, Seta kuin itse seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmisetkään eivät ole tunkeutumassa herätysliikkeisiin, vaan ihan päinvastoin. Kyllä se on vuosikymmenien tai -satojen saatossa sisäistetty, mitä herätysliikkeissä ajatellaan.

Kristillisessä traditiossa tunnetaan niin sanotut tulikiven katkuiset saarnat, joissa pelotellaan helvetin tulella ja paholainen mainitaan nimeltä lukemattomia kertoja mutta Jeesus hädin tuskin kerran. Eräällä kokeneella ja varsin viisaalla saarnamiehellä oli tähän varoituksen sana sanottavana. Miksi hokea jatkuvasti paholaisen nimeä, kutsua sitä ja antaa sille huomiota, kun parempaakin kerrottavaa olisi, kysyi tämä saarnamies.

Kun nyt kerran kaikesta, mikä liittyy meihin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin on tehty se ”sateenkaaripaholainen”, niin miksi ihmeessä siitä pitää jatkuvasti jankuttaa?

Miksi ihmeessä?

 

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu