Mitä hallitus aikoo tehdä yhä uhkaavammaksi käyvän transfobian kitkemiseksi?

Maan hallituksen olisi aika herätä järkyttävään todellisuuteen, jonka keskellä Suomen transihmiset, niin nuoret kuin aikuisetkin, joutuvat elämään. Kansainvälisen äärioikeiston isolla rahalla masinoima transfobinen kampanja saa Suomessakin yhä karmeampia muotoja. Sosiaalisen median trolliarmeijat vyöryttävät eduskunnasta annetun tuen vauhdittamana transihmisten ihmisarvoa polkevia ”näkemyksiään”. Kaikki ilkeydet – halveksuva kielenkäyttö, uhkaukset ja maalittaminen – ovat käytössä ja niiden kohteena ovat ihmiset, joiden asema yhteiskunnassa ja tavallisen elämän arjessa on muutenkin äärimmäisen haavoittuva.

Ei voi olla niin, että alaikäisistäkin voidaan tuosta vain tehdä vihan markkinoilla pelaavien ja siitä nautiskelevien poliitikkojen ja kaiken maailman aktivistien maalitauluja kenenkään asiaan puuttumatta.

Maan hallitus on esittämässä translain uudistusta, missä transnuorten asemaa ei olla millään tavalla huomioimassa. 18-vuoden ikärajasta sukupuolen juridiselle vahvistamiselle ollaan pitämässä kiinni syistä, jotka herra yksin tietää. Hallitus itsekin myöntää esityksellään rikkovansa transnuorten ihmisoikeuksia.

Hallituksen esityksen viesti on se sama tekopyhä ”jättäkää lapset rauhaan”-iskulause, jota äärioikeisto ja sen anti-gender-alaosasto käyttävät. Tosiasiassa juuri nämä samat tahot osoittavat toiminnallaan, että nimenomaan he eivät jätä lapsia rauhaan.

Koska edellä mainittu poliittinen realiteetti näyttää pysyvän kuin täi tervassa, on maan hallitukselta syytä kysyä, että mitä se aikoo tehdä yhä uhkaavammaksi käyvän transfobian kitkemiseksi?

Lasten oikeuksia puolustava mielipidekirjoitus johti pommiuhkaukseen – uhkaus ei ensimmäinen transnuoren äidille. Kehrääjä, 20.05.2022

Kansanedustaja Ville Tavio maalitti 17-vuotiaan transnuoren ikävin seurauksin. US Puheenvuoro, 22.05.2022

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu