Nato-keskustelu: Jos eduskuntavaalit olisivat nyt, ammottaisi Kokoomuksen ja Keskustan välillä kuromaton kuilu

Suomen Nato-jäsenyyttä koskeva keskustelu on paljastanut melkoisia railoja eduskuntapuolueiden välillä. Ehkä mielenkiintoisin paljastus koskee hallituspuolue Keskustaa, joka on niin kovasti yrittänyt simuloida hallituksen oikeistosiipeä, jotakin vara-Kokoomuksen kaltaista.

Nyt, kun turvallisuuspolitiikka nousi pinnalle, kävikin selväksi, että Keskustan eduskuntaryhmän lukkoon lyödyt näkemykset ovat suomalaisittain tarkasteltuna umpivasemmistolaisia: ehdoton ei Natolle ja mitään sellaista tilannetta ei olekaan, missä Suomi liittyisi Natoon.

Näin Keskustan ryhmyri Juha Pylväs kertoi eduskuntaryhmän kantana Ilta-Sanomien tekemässä kyselyssä. Pylväs näki Nato-jäsenyydessä pelkkiä huonoja puolia, suorastaan uhkia.

Idänkortilla ja atavistisilla alemmuudentunnoilla pelaamista?

SDP:n linja on sama kuin tasavallan presidentillä, kertoo Ilta-Sanomat. Tämä on sentään loogista pääministeripuolueelta.

IS: Kommentti: Nato-optio on savuverho, jonka taakse piiloutuminen ei tuo turvaa. 5.1.2022

Kokoomuksen kanta on RKP:n tavoin selkeän myönteinen. Vihreillä on varsin selvä näkemyksensä nyky-Venäjästä, eikä olekaan mikään yllätys, että siltä suunnalta näytetään niin vihreää kuin keltaistakin valoa.

Mitä tulee Nato-keskusteluun, Ilta-Sanomissa tehdään selväksi, että ”nyt ei ole oikea aika torpata Nato-keskustelua, vaan ryhtyä käymään sitä kunnolla”.

Tämä lupaus kannattaa panna merkille monellakin suunnalla.

Selvää on, että jos eduskuntavaalit käytäisiin nyt, olisi Kokoomuksen ja Keskustan välillä umpeen kuromaton kuilu erittäin merkityksellisessä ja ajankohtaisessa kysymyksessä.

 

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu