Oikeistohallitus aiheutti mittavat vahingot THL:n toimintakyvylle – Nyt Kokoomus ja Perussuomalaiset ilkkuvat ja vaativat ihmeitä

Vuosi 2016 oli synkkä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toimintaedellytysten kannalta. Kevään 2016 yhteistoimintaneuvottelujen seurauksena THL:n palkkalistoilta poistui kokonaiset 220 työntekijää.

Syynä oli oikeistohallituksen päätös leikata THL:n rahoitusta 10 miljoonalla eurolla vuosilta 2017-2018. Hallitusvastuussa olivat Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset.

THL:n silloinen pääjohtaja Juhani Eskola kertoi olevansa huolissaan laitoksen kyvystä vastata sille asetettuihin odotuksiin. Tuolloinen sopeutuskierros supisti nimenomaan THL:n vahvuusalueita.

Nyt Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat katsoneet oikeutetuksi kohdistaa THL:ää vastaan arvostelua, epäilysten kylvämisestä puhumattakaan.

Tuntuu jopa siltä, että Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kansanedustajien ”suuri viisaus” voisi milloin tahansa korvata THL:n kaltaisen asiantuntijaorganisaation.

Aika mahtavaa ja häikäilemätöntä edellä mainittua taustaa vasten tarkasteltuna.

Keskusta ei sentään ole tähän sortunut, eikä se järin viisasta olisikaan.

Lisää aiheesta:

Arvostelun ammattilaiset. Uuninpankkopoika Saku Timonen -blogi, Apu -lehti, 25.3.2020

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu