Oligarkki Malofejevin oikea käsi Komov osallistui äärioikeistolaisten europarlamentaarikkojen pikkutarkkaan ohjeistamiseen

Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva oligarkki ja Tsargrad -yritysryppään omistaja Konstantin Malofejev (myös Malofeev tai Malofeyev), joka on USA:n ja EU:n pakotteiden piirissä, tunnetaan länsimaisessa tiedusteluyhteisössä Putinin välikätenä Eurooppaan kohdistuvissa poliittisen vaikuttamisen operaatioissa. Kansainvälinen tutkivan journalismin ansiosta on paljastunut se, kuinka pikkutarkkaa ohjeistusta tämä välikäsi on pyynnöstä Venäjä -kytköksistään tunnetuille äärioikeistolaisille toimijoille Euroopassa tarjonnut rahallisen tuen lisäksi. Samalla on paljastunut Malofejevin säätiön palveluksessa toimivan ja lähinnä keskeisestä roolistaan anti-gender -liikkeessä tunnetun Alexey Komovin osallistuminen mainitun ohjeistuksen konkreettiseen välittämiseen. Asiasta kirjoitti yhdysvaltalainen verkkolehti New Lines Magazine. Komovin varsinainen toimenkuva osana Venäjän hallinnon hybridivaikuttamista näyttää muidenkin tuoreiden todisteiden valossa olevan laaja.

Exclusive: Russia Backs Europe’s Far Right. New Lines Magazine, 24.03.2022

Press Release: U.S. Treasury Designates Facilitators of Russian Sanctions Evasion. U.S. Treasury, 20.04.2022

New Lines Magazinen lukuisten esimerkkitapausten joukosta nousee esiin vuoden 2015 tapahtumat Euroopan parlamentissa.

Maaliskuussa 2015 liettualainen europarlamentaarikko Gabrielius Landsbergis, joka on maansa nykyinen ulkoministeri, oli valmistellut Venäjä -kriittistä julkilausumaa koskevaa aloitetta. New Lines Magazinen mukaan Italian äärioikeistoa edustavan La Legan ulkomaanasioiden johtaja Claudio D’Amico lähetti Alexey Komoville sähköpostin, missä hän kertoi Landsbergisin aloitteesta ja pyysi Komovilta suositeltavia korjausehdotuksia. Komov vastasi ja totesi lähettävänsä korjausehdotukset niin pian kuin mahdollista. Myöhemmin kesäkuussa 2015 kolme La Legan europarlamentaarikkoa nimitti aloitetta ”russofobiseksi” ja ”suisidaaliseksi” ja äänesti aloitetta vastaan, kertoo New Lines Magazine.

Alexey Komov on kansainvälisen anti-gender -liikkeen keskeisen World Congress of Families -katto-organisaation (WCF) alueellinen edustaja Venäjällä. Komov kuuluu myös Räsästä tukeneen massavetoomuksen taustalla olevan espanjalaislähtöisen ja nykyisin ympäri maailmaa toimivan CitizenGO -järjestön hallitukseen. Edes Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ei ole aiheuttanut muutosta Komovin asemaan CitizenGO:ssa. Komovin yhteydet anti-gender -liikkeen keskeisiin toimijoihin ja järjestöihin eivät suinkaan rajoitu edellä mainittuihin. Komovilla on sormensa pelissä myös esimerkiksi Agenda Europe -verkostossa.

World Family Summit 2017. Aito avioliitto ry, 27.06.2017

Kansanedustaja Räsänen ja Agenda Europe – Anti-gender -liikkeen pimeimmän ytimen läsnäolo täyttä todellisuutta Suomessa. US Puheenvuoro, 25.04.2021

Edellä on osoitettu, että Alexey Komovin todellinen toimenkuva Venäjän hallinnon Eurooppaan kohdistuvassa hybridivaikuttamisessa on laaja. Komov ei myöskään peittele tätä, mistä esimerkin tarjoilee Komovin esiintyminen italialaismediassa maaliskuun lopulla. Komov levittää täyttä sotapropagandaa, jossa toistuvat tutut väitteet Venäjän suorittaman ”erikoisoperaation” motiiveista, kuten Ukrainan ”denatsifikaatio”.

PiazzaPulita, Alexey Komov: ”Putin difende la nostra civiltà, a cosa si deve arrendere l’Occidente”, parla il falco dello zar. Libero Quatidiano, 25.03.2022

Intervista ad Alexey Komov: la Russia sta difendendo la sua sovranità e le sue tradizioni. ImolaOggi.it, 28.03.2022

Näyttää siltä, että läntinen anti-gender -liikehdintä on pahemman kerran sotkeutunut yhteistyöhön Venäjän hybridivaikuttamisessa keskeisessä asemassa olevien toimijoiden kanssa. Tällaiseksi toimijaksi Alexey Komov on siis osoittautunut ja vieläpä operatiiviseksi toimijaksi.

Enää ei ole mahdollista väittää Komovia pelkäksi anti-gender -yhteistyökumppaniksi.

Julkitulleiden tietojen luulisi herättävän keskustelua ja irtiottoja esimerkiksi suomalaisessa anti-gender -kontekstissa mutta näin ei suinkaan ole tapahtunut. Niin sanottu clandestine -linja jatkuu, mikä ilmeni myös Agenda Europe -verkoston paljastumisen yhteydessä. Tämä kielii mahdollisesta pitkään jatkuneesta tietoisuudesta Komovin kaltaisten kumppaneiden todellisesta luonteesta.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän kannalta paljastukset ovat äärimmäisen kiusallisia, kauniisti ilmaistuna.

Kansanedustaja Räsästä tukeva yhdistys järjestämässä mielenosoituksen Helsingin oikeustalolla. US Puheenvuoro, 21.01.2022

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu