Piispat: Suositus sateenkaaripappien rangaistuksista pidättäytymisestä ei sido tuomiokapituleja

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat eilen antaneet yhteisen lausumansa KHO:n taannoisesta päätöksestä. Piispat yhtyvät KHO:n päätökseen, jonka mukaan tuomiokapituleilla on oikeus rangaista sateenkaaripappeja. Uutena vivahteena on piispojen suositus, jonka mukaan rangaistusten osalta noudatettaisiin pidättyväisyyttä.

Asiasta kertoo tämänpäiväinen Kirkko ja kaupunki.

Piispojen lausumasta on ehditty jo tekemään pitkälle meneviä johtopäätöksiä, vaikka piispat toteavat, ettei heidän sivulauseenomainen suosituksensa sido tuomiokapituleja. On jopa vihjailtu, että kirkko lakkaisi olemasta kirkko, mikä kertoo paljon vellovan keskustelun irrationaalisista ulottuvuuksista.

Kirkon avioliittoa koskevassa keskustelussa on nähty jokseenkin voimakasta tarvetta osoittaa kirkon valtaa yhteiskunnassa. Valtapeli on erityisen kiusallinen siinä suhteessa, että se on omiaan hämärtämään maallisesti päivänselviä tosiasioita.

Vuoden 2017 maaliskuusta lähtien avioliittolainsäädäntö on mahdollistanut samaa sukupuolta olevien parien siviilivihkimiset. Lisäksi tasa-arvoiseen avioliittolakiin johtanut kansalaisaloite nimenomaisesti lähti siitä, että laki ei koske kirkkoa tai muutakaan uskonnollista yhdyskuntaa.

Jälkimmäisessä suhteessa piispojen tuprauttama kaksimielisen uhkan savupilvi voi tuntua suoranaiselta julmuudelta ja kiittämättömyydeltä.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu