Pitääkö Kokoomus Pride-liputusta ”vain tällaisena vasemmistomuodin mukaisena teemana”?

Kokoomuksen espoolainen varavaltuutettu ja kuntavaaliehdokas Tere Sammallahti kirjoittaa US Puheenvuoron tämänpäiväisessä kirjoituksessaan repivään sävyyn Suomen nuorisoalan kattojärjestön Allianssi ry:n vaalikoneesta.

Sammallahti väittää vaalikonetta aatteellisesti vinoutuneeksi ja valittaa, että osaa oppositiopuolueiden nuorisojärjestöistä ei olisi haluttu mukaan vaalikoneen laatimiseen, mitä jälkimmäistä väitettä Sammallahti ei perustele täysin vedenpitävin todistein. Voimakasta populismia on myös ilmassa Sammallahden leimatessa vaalikoneen esimerkiksi rakenteellisesta korruptiosta.

Sammallahti jättää lisäksi tekstissään kertomatta olennaisen seikan. Nimittäin Kokoomuksen, Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien nuorisojärjestöt ovat eronneet ovet paukkuen vuosikymmen sitten Allianssi ry:stä syyttäen järjestöä muun muassa ”suojatyöorganisaatioksi”. Tämän seikan Sammallahti kertoo linkittämänsä videon loppupuolella.

Ehkä kuitenkin repivintä Sammallahden hatarassa populismissa on hänen ilmaisemansa kanta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Pride-tapahtuman liputukseen.

Toisekseen Nuorten vaalikone aliarvioi nuorten ja muiden vaalikonetta täyttävien älykkyyttä. Tämän vaalikoneen kysymykset liittyvät pride-liputuksiin, kasvisruokaan ja autoilun vastustamiseen, aivan niin kuin nuoria kiinnostaisi vain tällaiset vasemmistomuodin mukaiset teemat, eikä ollenkaan esim. kuntatalous, turvallisuus, homekoulut ja muut yleispoliittisesti merkittävät aiheet.”, kirjoittaa Sammallahti.

Aihepiiriin liittyvää:

Kokoomuslaiset mielipidekirjoituksessaan: ”Ei kunnalliselle sateenkaariliputukselle Pride-viikolla Riihimäellä”. Aamuposti, 22.03.2019


Ks. Keskustelun säännöt (Uusi Suomi Puheenvuoro)

 

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu