Poliittinen huomiohakuisuus kristittyjen sananvapauden rajoittajana

Kristittyjen uskonnon-, mielipiteen- ja sananvapaus on noussut erääksi yhteiskunnallisen keskustelun kuumaksi perunaksi. Rajuja väitteitä kristillisen perinteen mukaisten juhlien kieltämisestä ja erityisesti pyhien kirjoitusten sensuroinnista on lennellyt ilmassa tiuhaan tahtiin. Hysterian piirteitä saavan keskustelun on nostattanut jälleen kerran Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen, jonka julkinen vihamielisyys homoja vastaan on johtanut rikosepäilyihin. Provokatiiviseen tyyliin Raamatun fundamentalistista tulkintaa ja politiikkaa lähes koko poliittisen uransa sekoittaneesta Räsäsestä on kyhätty marttyyrihahmo, jonka kohtalon väitetään osoittavan todeksi sen, että kristityt ovat suoranaisen vainon kohteena. Suurta kärsimysnäytelmää esittävät taustavaikuttajat omaavat kuitenkin silmiinpistävän yhdistävän piirteen, joka edustaa aivan muuta kuin varsinaista uskoa tai uskontoa.

Kansanedustaja Räsäsen osalta ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä sen suhteen, mitkä hänen ensisijaiset motiivinsa ovat olleet esittäessään homovastaisia sekä lukemattomia muita maallisin silmin niuhoja ja tiukkapipoisia kannanottoja.

Pyhä yksinkertaisuus!

Kansanedustaja Räsänen on Kristillisdemokraatteja edustava poliitikko, jonka koko poliittinen karriääri on rakennettu sen varaan, miten tehokkaasti hän loihtii syvästi uskonnollisia piirejä miellyttäviä poliittisia näkemyksiä. Räsäsen harjoittama politikointi, missä Raamattua käytetään poliittisena käsikirjana, johtaa harhaan lukemattomia vilpittömiä kristittyjä pois uskosta ja uskonnon harjoittamisesta. Näitä kristittyjä saatellaan poliittiseen radikalismiin, missä päällimmäisenä on hinku päästä maallisin keinoin luokittelemaan ihmiset oikeisiin ja vääriin, jopa siinä määrin, että näitä vääriä rangaistaisiin maallisessa oikeudessa.

Raamatun käyttäminen poliittisena käsikirjana, ei suinkaan pyhänä Jumalan sanana, on ruma totuus Räsäsen ja lukuisten kaltaistensa poliitikkojen toiminnasta.

Samat poliitikot tyypillisesti pyrkivät kiinnittämään yleisön katseet poliittiseen islamiin, islamismiin, vaikka juuri he itse harjoittavat poliittista kristillisyyttä aivan vastaavin tavoittein. Koko islamin uskon leimaaminen vahingolliseksi ideologiaksi, kuvaa varsin hyvin sitä, mitä omien kulissien takana todellisuudessa tapahtuu; suu puhuu sydämen kyllyydestä. Eikä pelkästään kulisseissa, vaan esiin saatetaan kaivaa ihan konkreettinen ristiretki-ideologia, jonka mennyttä oikeutusta puolustetaan raivokkaasti esikuvana taistelussa käynnissä olevaa ”islaminvaasiota” vastaan.

Ei tällaisessa ole kyse enää minkään kaltaisesta uskosta, vaan ihan täysiverisestä poliittisesta radikalismista.

Mitä kristinuskolla ja Raamatulla ratsastava poliittinen opportunismi ja sen ympärillä pyörivä sirkus ovat saaneet aikaan kristillisten yhteisöjen ja vilpittömien uskoaan harjoittavien kristittyjen näkökulmasta tarkasteltuna?

Esimerkiksi seuraavaa:

1) Tavallisten ihmisten ja varsinkin tykityksen kohteena olevien vähemmistöjen huomion kiinnittymisen aiempaa enemmän siihen, mitä kristillisissä yhteisöissä tapahtuu uskonnonvapauden suojissa. Uskonnonvapaudellakin on rajansa. Se ei voi nimittäin asettua liiaksi ristiriitaan muiden perusoikeuksien kanssa.

2) Kristillisten yhteisöjen tempautumisen mukaan poliittiseen huomiohakuisuuteen, missä aito usko ja uskonnon harjoittaminen menettävät vähä vähältä varsinaisen syvemmän merkityksensä. Todellisuus on tässä suhteessa äärimmäisen surullista seurattavaa; pahimmillaan raakaa sekaantumista politiikkaan, ulkopolitiikkaa myöten.

3) Opportunisteja hyödyttävään pelkotilaan kristittyjen parissa, että meitä seurataan nyt jollakin tavallista tiiviimmällä kammalla.

Apua! Kenties Raamattukin kielletään ja nyt alkavat ne ’suuret vainot’”, ajatellaan ja hyödytetään entisestään kaiken sylttytehdasta.

Eli, moni kristillinen yhteisö on lähtenyt ristiretkelle omia vapauksiaan vastaan.

Se vain on nyt niin, että uskonnonvapaus ei suojaa poliittista huomiohakuisuutta.

Karuselli pyörii!

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu