Poliittisten päättäjien herättävä transnuorten kaltoinkohteluun hoitojärjestelmässä

LHBTIQA+ -verkkomedia Kehrääjän tekemä selvitys transnuorten kohtaamasta epäasiallisesta ja traumatisoivasta kohtelusta sukupuoli-identiteetin tutkimuksista vastaavilla transpoleilla on järkyttänyt syvästi sateenkaariyhteisöä mutta myös tavallisia kansalaisia.

Selvityksestä ilmenee transpolien toimintatapoja, joita lapsiasiavaltuutetun lakimies on luonnehtinut haavoittuvassa asemassa olevan lapsen ihmisarvoon ja yksityisyyteen kajoaviksi ja lapsen oikeuksien vastaisiksi. Lakimiehen mukaan tukea sääntelystä ei näille toimintatavoille ole löydettävissä.

Lääketieteellisesti perustelemattomissa ja epäinhimillisissä menettelyissä heijastuu osin silkka mielivaltaisuus ja torjuva ennakkoasenteellisuus. Moni transnuori on selvityksen mukaan saanut pitkäaikaiset traumat kokemastaan.

Kun ottaa huomioon translasten ja -nuorten jo normaalissa arjessaan kokeman henkisen ja fyysisen häirinnän ja syrjinnän, herää kysymys siitä, miten tästä todellisuudesta varsin hyvin tietoiset ammattilaiset voivat toimia ilmi tulleilla tavoilla.

Poliittisten päättäjien on vihdoin aika herätä näihin hätähuutoihin.

Kun kyse on erityisen haavoittuvassa asemassa olevista lapsista, ei asiaa voi eikä saa ohittaa.

Selvitys on saatettu tiedoksi osalle eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäseniä.

Lue lisää:

Kehrääjä: Lapsiasiavaltuutetun lakimies: transpolien toimintatavat eivät lapsen oikeuksien mukaisia

+6
vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu