Rakastavatko konservatiiviset herätysliikkeet enemmän kirkon tarjoamia etuja kuin rehellistä pitäytymistä opetuksessaan?

Kirkolla on monia etuja tarjolla. On mahtavia puitteita, uljaita soittimia, virkoja, luottamustehtäviä ja kolehteja, joiden tuomista henkisistä ja aineellisista eduista voi päästä nautiskelemaan.

Konservatiivisten herätysliikkeiden paatoksellista avioliittorettelöintiä ja siihen liittyviä ulostuloja seuratessa on kyllä aivan pakko kysyä, että ovat rakastavatko herätysliikkeet sittenkin enemmän noita edellä mainittuja etuja, kuin rehellistä pitäytymistä omassa opetuksessaan?

Totuus on se, että herätysliikkeiden omista opetuksista syntyneet sovittamattomat riidat kirkon kanssa ovat jo vuosikymmeniä vanhoja ja herätysliikkeet ovat itse tehneet kompromissin toisensa perään. Näin se asia todellisuudessa on ja suoraan sanottuna häpeällistä näiden herätysliikkeiden kannalta on syyttää kirkkoa kompromissien tekemisestä.

Olisiko konservatiivisten herätysliikkeiden vihdoinkin aika elää niin kuin opettaa ja lakata elämästä omista uskonkäsityksistä kumpuavan huonon omantunnon kanssa?

Kannattaisi valita rehellisyyden tie ja se tie vie ulos kirkosta.

Olisi vienyt ajat sitten.

Onko nautinto vienyt voiton?


Aihepiiriin liittyvää:

Jukka Hautala: Ohuesta raamatullisuudesta – kommentti kristillisten järjestöjen kannanottoon raamatullisesta avioliitosta – Kotimaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu