Rinne ja Macron nostivat EU:n painoarvoa – Oikein tehty!

Suomalaiset oikeistomediat ovat riehaantuneet pääministeri Rinteen ja Ranskan presidentti Macronin Britannialle asettamasta takarajasta antaa kirjalliset ehdotuksensa brexit-solmujen ratkaisuksi. Suuren skandaalin on kuulemma aiheuttanut se, että EU-komissio on ”joutunut” korjaamaan näitä takarajoja. Rinteelle on annettu median toimesta pilkkanimikin, mikä ylittää hyvän maun rajat ja osoittaa selvästi kuinka katkera oikeistovaltaa mustasukkaisesti varjeleva suomalaismedia, osin jopa Yleä myöten, on uudesta hallituspohjasta. Oikeastaan ihan tervettä, että tämä ideologinen oikeistonoja ja samalla asenne demokratiaa kohtaan tulee päivänvaloon. Saapahan kansakin nähdä omin silmin.

Mutta itse asiaan.

Mitä Britannia ja erityisesti sen nykyinen pääministeri Boris ”mini-Trump” Johnson ovat brexit-asioita ”hoitaessaan” aikaansaaneet?

Vastaus on kaaosta, epätietoisuutta, turhautumista ja lamautumista jne.

Kaikki tyynni myrkkyä varsinkin nyt, kun edessä häämöttää hitaamman kasvun jakso.

Pääministeri Johnson on tahallisesti turvautunut provokatiivisiin keinoihin.

Johnson on jopa turvautunut keinoon, jota voi kutsua vallankaappaukseksi, sillä sitä se juuri on. Pitää tekeytyä tyhmäksi ettei näkisi asioiden todellista tolaa.

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden aikana jäsenmaiden sitouttaminen EU:n perusarvoihin on varsin johdonmukaisesti nostettu pääministeri Rinteen toimesta keskeiseksi asiaksi.

Pääministeri Johnsoniin kiteytyy häirikkömäisyys ja demokratian halveksuminen.

Läpi manner-Euroopan kansalaisetkin ovat ihmeissään tästä päättömästä teatterista. Joku järjestys on oltava, vaikka huonompikin. Siitä ei Britannian kohdalla ole tietoakaan.

Aivan sama vaikka Rinne ja Macron olisivat tuulesta temmanneet esittämänsä takarajan.

He osoittivat pääministeri Johnsonille, että hänen ikioma hommafooruminsa alkaa riittämään.

Joskus siellä korkeallakin tasolla on niin sanotusti heitettävä, eli annettava ymmärtää, että:

”Repikää kuulkaa vaikka siitä!”

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu