Ruotsidemokraattien kytkös Paludanin Koraanin polttoon on nolo isku vasten Maltillisen kokoomuksen kasvoja

Ruotsin pääministeripuolue Maltillinen kokoomus on ajautunut varsin erikoiseen tilanteeseen ja syynä on sen vallassaolon takuupuolueeksi asettautunut äärioikeistolainen Ruotsidemokraatit, Perussuomalaisten veljespuolue. Ei ole uutinen ihan pienimmästä päästä, että Ruotsin ja Turkin välit suoranaiseen umpisolmuun ajaneen islamofobisen ammattiprovokaattorin Rasmus Paludanin Koraanin polttamisen junailuun osallistui Ruotsidemokraattien Riks-verkkokanavan juontaja Chang Frick. Asiasta kirjoittivat Uusi Suomi ja Helsingin Sanomat.

Turkin koraanin polttamisella suututtanut Rasmus Paludan DN:lle: ”Se oli heidän ideansa”. Uusi Suomi, 25.01.2023

Koraanin polttajaa avustanut juontaja teki aiemmin yhteistyötä venäläisen propagandakanavan kanssa. Helsingin Sanomat, 25.01.2023

Ammattiprovokaattoriksi voidaan nimittää myös Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkessonia, joka viime viikolla osoitti peitsensä kohti Turkkia ja julisti Ruotsidemokraatit ”anti-islamistiseksi” puolueeksi. Samalla Åkesson tuli nimittäneeksi presidentti Recep Tayyip Erdoğania ”islamistiseksi diktaattoriksi”.

Kun ottaa huomioon, että Ruotsidemokraatit on Ruotsin toiseksi suurin puolue ja istuvan hallituksen päätukipuolue, Åkessonin sanoja ei voi käsittää mitenkään muuten kuin provokatiiviseksi välistävedoksi, täysin seuraamuksista piittaamatta. Näyttää siltä, että Åkesson ei lopulta ole Paludania parempi.

Kuinka syvälle Ruotsidemokraattien kytkökset turvallisuutta heiluttavaan ekstremismiin ulottuvat? Sitä varmaan moni nyt pohtii. Liikaa samansuuntaisia ja -aikaisia ”sattumuksia”.

Islamofobinen äärioikeisto heiluttaa Pohjolan turvallisuutta. US Puheenvuoro, Vesa-Matti Louekoski, 24.01.2023

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu