Saarikolta selvääkin selvempi viesti: Kokoomus saa kasattua voittajien enemmistöhallituksen ilman Keskustaakin

Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Annika Saarikko tekee tuoreessa Facebook-päivityksessään harvinaisen selväksi, että Keskustan on vuoro mennä oppositioon. Saarikon mukaan Kokoomus saa kasattua voittajien enemmistöhallituksen ilman Keskustaakin, oli kyse sitten oikeistohallituksesta tai sinipunasta.

Nyt alkava hallituksen kokoaminen on vaalivoittajien vastuu, oikeus ja velvollisuus. Vaaleja ei pidetä turhan takia, vaan siksi että kansa voisi vaikuttaa siihen ketkä valtaa käyttävät. Keskusta sanoi vaaleissa, että jos saamme vahvan kannatuksen, voimme lähteä neuvottelemaan hallitusvastuusta. Kansa päätti, että nyt on Keskustan vuoro mennä oppositioon. Kokoomus saa kasattua voittajien enemmistöhallituksen, oikeistohallituksen tai sinipunan, ilman Keskustaakin.”, toteaa Saarikko.

Saarikon mukaan irvailuilla tai maanitteluilla tilannetta ei muuteta ja kehottaa Keskustasta puhumisen sijaan vaalivoittajia keskittymään vastuun kantamiseen ja lupauksiensa lunastamiseen.

Tulemme toimimaan oppositiossa itsenäisesti keskustalaisen arvojen ja tavoitteiden puolesta. Menemme oppositioon yksin, koalitioita on vain hallituksessa.”, kirjoittaa Saarikko.

Käytännössä Saarikon ilmoitus tarkoittaa, että maahan on tulossa Kokoomuksen, Perussuomalaisten, RKP:n ja Kristillisdemokraattien muodostama oikeistohallitus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu