Samassa veneessä vaaran virrassa, vaan silti on vara keikuttaa – Ulkomaita myöten ihmetellään

Muutama päivä sitten Ylen Ykkösaamussa kuultiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen professori Mika Salmista Suomen koronastrategiasta. Toimittaja Pirjo Auvinen päästi hetkeksi ääneen Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtajan Kirsi Heikelin, joka valaisi Ruotsin tilannetta Tukholmasta käsin.

Auvisen kysyttyä, että mitä mieltä Ruotsissa ollaan Suomessa käytävästä koronakeskustelusta, Heikelilla olikin jotakin hyvin pysäyttävää kerrottavaa.

Olen keskustellut ulkomaan kirjeenvaihtajien kanssa, jotka seuraavat koko Pohjoismaita ja Suomea. Ja he ovat minulle ääneen ihmetelleet, että onko niin, että Suomessa ei osata ikinä todellakaan olla tyytyväisiä … Suomessa on ehkä maailman parhaimmat luvut mutta silti he seuraavat tilannetta julkisuudessa, että kenenkä eroa tällä viikolla vaaditaan ja minkälaista kritiikkiä lentää mihinkin suuntaan. Ja he ovat hyvinkin hämmentyneitä ja sanovat, että kaikkialla muualla maailmassa oltaisiin hyvin iloisia”, vastasi Kirsi Heikel.

Koronaepidemia on tarjoillut vastuuttomille opportunisteille ja populisteille niin politiikan kuin mediankin parissa vertaansa vailla olevat markkinat.

Kaikenlaisia hämmentäjiä piisaa, jotka pokkana väittävät, että Suomen hallituksen ja viranomaisten toimet koronaepidemian hoidossa ovat menneet täysin metsään.

Mikä mielenkiintoisinta, nämä samaiset hämmentäjät ovat väittäneet hallituksen toimien pilanneen maan maineen muun maailman silmissä.

Pahimmat väittävät, että missään muussa maassa ei ole hoidettu kriisiä niin huonosti kuin Suomessa. Siihen päälle sitten vaatimukset yhden jos toisenkin ministerin erosta.

Kirsi Heikelin sanat tekevät kuitenkin selvääkin selvemmäksi sen, että juuri nämä opportunistit ja populistit ovat omalla repivällä toiminnallaan pilaamassa Suomen mainetta.

Tämän veneen keikuttamisen pahin mahdollinen seuraus on se, että suomalaisten sitoutumista, joka on yksi tärkeimmistä palikoista koronaepidemiasta selviämisen strategiassa, saadaan heikennettyä.

Aiheeton ja asiaton ilkkuminen, saivartelu ja poliittinen metsästys ovat osoituksia vastuuttomuudesta, jonka hinta voi olla kova.

Ei tarvinne täsmentää.


Aihepiiriin liittyvää:

”Kiinaan muuttanut aivokirurgi Juha Hernesniemi kehuu Suomen koronatoimia – ”Teki hallitus mitä hyvänsä, aina naakkaparvi reagoi””. Tekniikan Maailma, 29.4.2020

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu