Seurakuntalainen: ”Räsäsen kirjoja on käännetty unkariksi ja jaettu tuhansille opettajille”

Konservatiivikristillisen Seurakuntalainen -verkkolehden artikkeli noin parin viikon takaa luo varsin mielenkiintoisen myönteisen kuvan kansalliskonservatiivin Fideszin johtaman Unkarin ”kristillisen perhepolitiikan” aikaansaannoksista. Kirjoittaja Risto Huvila kuvaa avoimesti Unkarin tuoreita perustuslain muutoksia ja voimakasta kritiikkiä kohdannutta lakia, jota on esimerkiksi Suomessa verrattu Venäjä -tyyliseksi homopropagandalaiksi.

Seurakuntalainen: Unkarin linja haastaa Euroopan – ”Kristillinen perhepolitiikka kerää kritiikkiä, mutta se on tuottanut hyviä tuloksia”. 13.12.2021

Artikkeli pyrkii välittämään ruusuista mielikuvaa mainituista lakimuutoksista käyttäen perusteena väitettyä avioliittojen määrän voimakasta kasvua sekä avioerojen ja aborttien vähenemistä Unkarissa. Nämä saavutukset nostaa esiin Huvilan haastattelema Unkarin perheasioista vastaava ministeri Katalin Novak.

Artikkelissa ei ole oikeastaan mitään hämmentävää, kun sen asettaa lehden konservatiivikristilliseen viitekehykseen. Silti Huvila mainitsee suomalaisittain hieman yllättävän tiedon.

Ymmärsin, kuinka suuri ihmisoikeuskäsitysten ero onkaan Suomen ja Unkarin välillä, kun kuulin, että Räsäsen kirjoja – juuri niitä, joista häntä kotimaassaan syytetään kiihotuksesta vähemmistöryhmää kohtaan – on käännetty unkariksi ja jaettu tuhansille opettajille.”, kertoo Huvila.

Lisää aiheesta:

Euroopan parlamentti: ”EU-parlamentti tyrmää Unkarin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivän lain”. 8.7.2021

Rauhallista Joulua!

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu