”Sinä et kelpaa Jumalalle” – Taideprojekti keräsi kirkon piirissä esiintyvää vihapuhetta virsimuotoon

Suomen evankelis-luterilainen kirkko pyrkii vaalimaan moninaisuutta. Kirkossa on kuitenkin monilla eri tasoilla tahoja, jotka pyrkivät käyttämään tätä moninaisuutta hyväkseen tavoilla, jotka loukkaavat toisten ihmisarvoa.

Nyt säveltäjä ja teologi Leena Julinin taideprojekti pyrkii nostamaan esiin kirkossa esiintyvän vihapuheen, joista on koottu kuusi teosta.

Julin on kerännyt kirkon piirissä esitettyjä kommentteja, pidettyjä puheita ja työntekijöille lähetettyjä palautteita, koonnut tekstit kuudeksi kokonaisuudeksi muuttamatta sisältöjä ja lisäämättä mitään, ja säveltänyt niihin perinteisen kuuloista kirkkomusiikkia. Tavoitteena on, että musiikin ja tekstin välinen ristiriita herättää näkemään, että myös uskonnolla perusteltu vihapuhe on julmaa ja loukkaavaa vihapuhetta. Taideprojektiin kuuluu kuusi teosta.”, kertoo Sateenkaariyhdistys Malkus Youtube-palvelussa, missä yhdistys on julkaissut Julinin virren muotoon sävelletyn teoksen.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu