Sosialidemokraattisen liikkeen vaikeneminen Tanskan veljespuolueen kehityksestä edustaa hiljaista hyväksymistä

Pari päivää sitten Ylellä esitettiin Ulkolinjan Tanska – Rajat kiinni! -dokumentti, joka kertoo Tanskan maahanmuuttopolitiikan tiukentumisesta. Ohjelma oli suoraan sanottuna puistattavaa katsottavaa ja kuunneltavaa. Tanskaa johtavat sosialidemokraatit ovat omaksuneet täysin äärioikeistolaisen asennemaailman maahanmuuttopolitiikassaan ja toteuttavat nyt sen mukaista ideaalia. Samaan aikaan maahanmuuttajat elävät pelon alla.

Tanskan sosialidemokraattisen hallituksen puheet ja konkreettiset toimet edustavat vastajihadistisen äärioikeiston asennemaailmaa. Paikallinen äärioikeisto antaakin varauksettoman tukensa kaikelle ja suoraan sanottuna myhäilee sosialidemokraattien harjoittamalle politiikalle.

Puheet ”ghetoista” ovat osa virallista ja rasistista arkitodellisuutta. Näitä ”ghettoja”, eli käytännössä vuokra-asuntoalueita suunnitellaan purettaviksi. Syyksi kerrotaan liian suuri osuus maahanmuuttajataustaisia asukkaita, joilla väitetään olevan yhtä jos toistakin yhteiskuntaa haittaavaa ongelmaa. Tilalle rakennetaan hyväosaisia tanskalaisia houkuttelevia asuntoja. Maahanmuuttajia suunnitellaan siirrettäviksi ”sivistyksen” keskelle. Miten se tosiasiassa tapahtuu? Pakkosijoituksillako?

Kesäkuussa 2021 Tanskan kansankäräjät hyväksyi lain, joka mahdollistaa Tanskaan tulleiden turvapaikanhakijoiden pakkosiirrot esimerkiksi Afrikkaan niin sanottuihin käsittelykeskuksiin. Tavoitteena on nolla turvapaikanhakijaa.

UNHCR voimakkaasti vastustaa Tanskan pyrkimyksiä ulkoistaa sen turvapaikka- ja kansainvälisen suojelun velvoitteita muille maille. Tällaiset pyrkimykset kiertää vastuuta ovat ristiriidassa vuoden 1951 kansainvälisen pakolaissopimuksen kanssa. Sopimusten tavoite on jakaa pakolaisten suojelun vastuu maiden kesken”, totesi YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) johtaja Filippo Grandi tuoreeltaan kesäkuussa.

Ylen dokumentissa haastateltujen maahanmuuttajien puheista oli aistittavissa syvä pelko ja epäoikeudenmukaisuuden kokemus.

Onko niin, että tanskalaisesta sosialidemokratiasta on jäljellä enää pelkkä nimi?

 

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu