”Suomalais-ruotsalainen puolustusliitto vaihtoehtona Natolle”

Tuoreiden mediatietojen mukaan Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist (sd.) olisi ehdottanut suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehdoksi Nato-jäsenyydelle. Väitetystä ehdotuksesta kertoi ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) Hufvudstadsbladetille. Tuomioja sanoo keskustelleensa asiasta myös puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) kanssa.

Hultqvist on juuri kiistänyt nämä tiedot Svenska Dagbladetin mukaan ja todennut, ettei aio kommentoida luottamuksellisia keskusteluja.

Erkki Tuomioja: Peter Hultqvist har fört fram finsk-svensk försvarsallians som alternativ till Nato. Hufvudstadsbladet, 09.04.2022

Tuntuu perin hämmentävältä, ellei jopa epätodelliselta, että asioiden ollessa Suomessa jokseenkin selvillä raiteilla, tällaisia väitettyjä ehdotuksia nostetaan pöydälle.

Harvemmin suomalaispoliitikkojen puheissa on ollut se näkökulma, että Nato-jäsenyys olisi nimenomaan se tekijä, joka toisi kahden- ja monenkeskisen puolustus- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön todelliset vahvuudet esiin. Tämä pätee myös Suomen ja Ruotsin yhteistyöhön.


Päivitetty Ruotsin puolustusministerin asiasta antaman lausunnon mukaan, 10.04.2022 klo 00:04

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu