Suomella ei ole tosiasiallista varaa nirsoilla maahanmuuttajien suhteen

Voi vain ihmetellä, mihin kummaan kerta toisensa jälkeen karua kieltä kertovat väestöennusteet ja uutiset syrjäisempien maakuntien väestökehityksestä katoavat. Tilastojen valossa Suomi on tukevasti raiteella, jonka päässä odottaa väestökato ja sen aiheuttamat ennakoimattomat yhteiskunnalliset muutokset.

Tästä huolimatta politiikan valtavirta laittaa haltioituneena toivonsa maan sisäiseen muuttoliikkeeseen, vaikka kyse on pelkästä nollasummapelistä. Toinen fantasiapeli on kauniisti ilmaistuna ”hallittu maahanmuutto” tai ”laatumaahanmuutto”, joka sekin edustaa yhtä tyhjän kanssa hommailua väestökehityksen armottoman isossa pelissä.

Hallitun maahanmuuton osalta taidamme olla parikymmentä vuotta myöhässä. Olemme leikkimielisesti tai puolivakavissaan pohtineet, että pitäisikö laittaa lehti-ilmoitus vaikkapa intialaisen päivälehden etusivulle, että meillä on puhdasta ilmaa, lentokenttä ja vapaita tontteja.”, totesi Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Oskari Valtola (kok) vastikään Ylen haastattelussa.

Yle: Lasten ja nuorten määrä laskee jopa ennakoitua rajummin – ”Tulossa on väestötsunami, joka läpäisee kaikki koulutusasteet”, sanoo kokenut aluetutkija

Tuskin kukaan hallitsemattomuutta ja kaaosta maahanmuutossa toivoo. Mutta sietokyvyn harjoittelu ei olisi silti pahitteeksi.

Suomella ei ole tosiasioiden valossa varaa nirsoilla maahanmuuttajien suhteen.

Kannattaisi kerrankin laskea, mikä nirsoilun ja hifistelyn hintalappu on.

Tämän sanominen ei luonnollisestikaan ole enää poliittisesti korrektia.

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu