Tapaus Haavisto on paljastanut liudan ”tietyn” asenteen omaavia opportunisteja

Poliisi tiedotti maanantaina ulkoministeri Pekka Haaviston ministerivastuuasiaa koskevan esitutkinnan valmistumisesta. Poliisi totesi tiedotusvastuun asiasta olevan perustuslakivaliokunnalla, jonka puheenjohtaja puolestaan kertoi mittavan aineiston tulevan julkiseksi siinä vaiheessa, kun asian käsittely on päättynyt valiokunnassa.

Nyt kuitenkin Helsingin Sanomat tietää kertoa ”lähteisiinsä” vedoten, että Haavistoa epäiltäisiin kahdesta rikoksesta.

Aikaisempien asian ympärillä pyörineiden paljastuskuvioiden perusteella on varsin todennäköistä, että mitä erilaisinta luottamuksellista tietoa ollaan jälleen kerran vuotamassa. Tämä ilmiö on ollut silmiinpistävän aggressiivinen koko prosessin aikana.

Jopa sen kaltaista tietoa, jonka on tiedetty potentiaalisesti vahingoittavan kansalaisten ja viranomaisten turvallisuutta on surutta vuodettu julkisuuteen. Miten tällaista on voinut tapahtua kenenkään joutumatta vastuuseen, on suuri ihmetyksen aihe, johon ei ole saatu mitään vastausta.

Al-Hol-vyyhtiin ja Haaviston persoonaan kytkeytyy lukuisia laitaoikeiston intohimoja, joita ei ole peitelty. Mukana on nimekkäitä politiikan ja median vaikuttajia, jotka eivät ole häpeilleet ”tiettyä” asennettaan, jonka yhteisnimittäjänä on vähemmistöjä kohtaan tunnettu halveksunta.

Tällä ”tavaramerkillä” kilpaillaan ja ylpeillään. Osa suorastaan mässäilee sillä.

Prosessin kontaminointipyrkimykset ovat liiankin ilmeisiä.

Muodollisessa mielessä Haaviston ministerivastuuasia on tietysti pyritty eduskunnan ja viranomaisten toimesta hoitamaan osapuolten oikeusturvaa kunnioittavalla tavalla.

On täysin oma kysymyksensä, mikä oikeusturvan toteutumisen tilanne tosiasiassa on olosuhteet huomioiden.

Täytyy muistaa, että eduskunta äänestää ministerisyytteen nostamisesta ja toisin kuin kansanedustaja Mäenpään tapauksessa, Haaviston kohdalla eduskunnan enemmistö on riittävä.

Eduskuntaanhan julkisuuden paineella ei tunnetusti ole mitään vaikutusta.

Eihän?

 

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu