Tapaus Nerg ja Kokoomuksen kaksinaamaisuus

Valtiovarainministeriön kansliapäällikön nimitys on siirtynyt hamaan lähitulevaisuuteen. Keskustan puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Katri Kulmunin virkaan ehdottaman Päivi Nergin valinnan tielle on noussut perustuslakivaliokunnan käynnistämä selvitys. Siinä tutkitaan edellisen hallituksen ajaman sote-uudistuksen yhteydessä ilmenneitä eduskunnan tiedonsaantioikeuteen liittyviä epäselvyyksiä.

Nimitysasian jarruttamisessa syntipukiksi on nostettu Sosialidemokraatit.

Tosiasiassa vyyhtiin liittyy täysin vaiettu ja sitäkin olennaisempi tekijä, nimittäin Kokoomus.

Kokoomuksella on kaiken aikaa ollut oma ehdokkaansa kansliapäällikön virkaan. Ehkäpä juuri tämä onkin syynä Kokoomuksen aloitteellisuuteen perustuslakivaliokunnan selvityksen käynnistämisessä.

Ei tässä vielä kaikki.

Kokoomus istui Sipilän hallituksessa valmistelu- ja toimeenpanovallan käyttäjänä, mistä käsin myös se oli laittamassa ennennäkemätöntä painetta virkamiehiin sote-uudistuksen läpiviemiseksi.

Pelissä oli paljon myös Kokoomuksen puolelta.

Päivi Nergin tehtävä ei noissa poliittisissa paineissa ollut takuulla kiitollisimmasta päästä, mitenkään ketään sen kummemmin puolustelematta.

Esille nostetut eduskunnan tiedonsaantioikeuteen liittyvät ongelmat ovat merkki olosuhteista, missä hallitus, siis myös Kokoomus, laittoi aina vain kovempaa sote-vaihdetta silmään ja virkamiehille jäi osaksi tehdä työtä käskettyä.

Pelin henki tehtiin hallituksen puolelta selväksi.

Nyt sitten vuonna 2020, Kokoomuksella on ensimmäisten joukossa vara olla sinänsä jo tunnettujen epäselvyyksien kohdalla ihan kuin se ei koskaan Sipilän hallituksessa olisi istunutkaan.

 

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu