Trans ry: ”Äärioikeistolaisen ja transvihamielisen hyökkäyksen kohteeksi joutuminen on pelottavaa”

Vuonna 2020 perustettu sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksia ajava Trans ry ilmaisee tuoreessa kannanotossaan huolensa äärioikeiston hyökkäyksistä ja maalituksesta transihmisiä vastaan sosiaalisessa mediassa.

Trans ry: Transihmisiä vastaan hyökkääminen on halpamaista, ja siihen on puututtava. 18.12.2021

Trans ry nostaa esiin hyökkäysten aiheuttaman turvattomuuden tunteen kohteina olevissa yhteisöissä ja katsoo, että äärioikeiston tarkoituksena on vaientaminen.

Järjestö muistuttaa, että sosiaalisessa mediassa tapahtuvalla häirinnällä voi olla kauaskantoisia seurauksia netin ulkopuolisessa elämässä.

Hyökkäysten kohdistaminen jo valmiiksi alisteisessa asemassa oleviin ihmisiin ja ihmisryhmään on halpamaista. Sosiaalisessa mediassa tapahtuvalla häirinnällä ja vihapuheella on kauaskantoisia seurauksia myös netin ulkopuolelle. Äärioikeistolaisen ja transvihamielisen hyökkäyksen kohteeksi joutuminen on pelottavaa, ja jo huoli uhriksi joutumisesta sekä hyökkäyksen kokeneiden ystävien ja läheisten puolesta on hyvin kuormittavaa.”, toteaa järjestö.

Järjestö toivoo yhteistyötahoilta aktiivista puuttumista vihapuheeseen ja transihmisten tukemista sanoin ja teoin.

Viime heinäkuussa Yle uutisoi sukupuolivähemmistöihin kohdistuvien viharikosten kasvusta Suomessa.

Yle: Tappouhkaus, puruvammoja, väkivaltaa – sukupuolivähemmistöt kohtaavat nyt aiempaa enemmän vihaa, tutkijan mukaan pelottelu voi olla suunnitelmallista. 13.7.2021

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu