Transjärjestö Taloustutkimuksen mielipidetutkimuksesta: ”Ilmiselvästi tehty syrjimis- ja harhaanjohtamistarkoituksessa”

Translasten ja -nuorten perheet ry on ilmaissut huolensa Taloustutkimuksen translain uudistusta koskevasta tutkimuksesta, jonka tilaajana on Aito avioliitto ry. Järjestön mukaan tutkimus on ilmiselvästi tehty syrjimis- ja harhaanjohtamistarkoituksessa.

Lukuisilla tahoilla on kritisoitu Taloustutkimuksen translain uudistusta koskevia mielipiteitä kartoittavaa tutkimusta, jota uudistusta vastustava Aito avioliitto -yhdistys nyt käyttää kampanjointinsa apuna väittäen, että suurin osa suomalaisista vastustaa translain uudistusta.

Tutkimuksen kysymyksenasettelua on ihmetelty, sillä se levittää räikeän virheellistä tietoa translain uudistuksen tavoitteista ja tutkimus ei siten totuudenmukaisesti mittaa suomalaisten mielipiteitä uudistuksesta.

Kysymyksiin sisältyy myös tahallista käsitteiden vääristelyä, joka on omiaan luomaan virheellisiä ja kielteisiä mielikuvia transsukupuolisista. Tutkimuksessa käytettiin käsitettä ”sukupuolenvaihto”, joka on virheellinen ja leimaava käsiteväännös.

Tutkimuksessa esitettiin kaksi kysymystä, joista toisessa virheellisesti annettiin ymmärtää, että translain uudistuksessa tavoiteltaisiin ”hormonihoitoja ja leikkauksia” alaikäisille. Tällaista tavoitetta ei tosiasiallisesti ole esitetty kenenkään uudistusta kannattavan tai asiaa valmistelevan ministeriön taholta. Asian olisi voinut hyvinkin nopeasti tarkistaa helposti saatavilla olevasta materiaalista.

Kyse on Aito avioliitto -yhdistyksen ja muiden anti-gender -liikettä kannattavien disinformaatiosta, jota aggressiivisesti pyritään levittämään kielteisen asenneilmapiirin synnyttämiseksi.

Translain uudistuksessa on kysymys transsukupuolisen henkilön sukupuolen juridisen vahvistamisen ehtojen muuttamisesta itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi. Ehtoihin kuuluu nyt muun muassa steriliteettivaatimus, joka on räikeä ihmisoikeusloukkaus. Tätä tutkimuksessa ei myöskään mainittu.

Translasten ja -nuorten perheet ry on ollut yhteyksissä Taloustutkimukseen ja ilmaissut havaintonsa tutkimuksen harhaanjohtavuudesta. Huolena on myös tutkimuksen käyttö syrjimistarkoituksessa.

Sukupuolta ei vaihdeta. Aito Avioliitto ry käyttää tätä termiä luodakseen mielikuvan, että sukupuolta ”vaihtava” henkilö on epäluotettava ja epävakaa, koska eihän sukupuoltaan voi vaihtaa.”, toteaa järjestö Taloustutkimukselle osoittamassaan viestissä.

Kysymyksenasettelun osalta järjestö huomauttaa, että ne eivät liity käsillä olevaan translain uudistukseen.

Jos kysytte kysymyksiä, jotka eivät liity käsillä olevaan translain uudistamiseen, tuloksista ei voi päätellä, mikä on ihmisten mielipide translain uudistamisesta. Vetoamme tässä kohtaa erityisesti eettisiin sääntöihin, joihin tekin olette sitoutuneet. Me tiedämme jo, millaisia harhaluuloja ja valheellisia väittämiä translain uudistamisesta kerrotaan, emme tarvitse tällaisia tutkimuksia sitä kertomaan.”, toteaa järjestö Taloututkimukselle.

Järjestö katsoo, että tutkimus on harhaanjohtava ja levittää vahingoittavia ennakkoluuloja.

Me joudumme elämään ihmisten ennakkoluulojen ja asenteiden seurausten kanssa. Pyydämme ainoastaan, että meitä vahingoittavia ennakkoluuloja ei vahvistettaisi esimerkiksi harhaanjohtavilla tutkimuksilla.”, vetoaa Translasten ja -nuorten perheet ry viestissään.

Järjestön mukaan Taloustutkimuksen tutkimus on ilmiselvästi tehty syrjimis- ja harhaanjohtamistarkoituksessa asettaen Taloustutkimuksen luotettavuuden kyseenalaiseen valoon siihen nähden, mihin tutkimussääntöihin Taloustutkimus itse kertoo sitoutuneensa.

Transsukupuolisten ihmisoikeusjärjestö Trasek ry teetti Bilendi Oy:llä vuonna 2019 tutkimuksen suomalaisten mielipiteistä translain uudistusta koskien.

Mitä paremmin translain muutostarve ymmärretään, sitä todennäköisemmin lakimuutosta kannatetaan. Neljä viidestä (81 %) asian hyvin tuntevista on sitä mieltä, että Suomen tulee uudistaa translakinsa. Samoin neljä viidestä (82 %) asiaan perehtyneestä on sitä mieltä, että Suomen tulee luopua juridista sukupuoltaan korjaavan hedelmättömyysvaatimuksesta.”, kertoi Trasek ry tutkimuksen tuloksista.

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen. "Jokainen on syntynyt jossakin kuussa mutta siitä huolimatta on hyvä pitää jalat maassa". "Menetkös matkoihisi, sanoi mummo, kun ei uusi peruna voisilmällä kelvannut ja sillä matkalla ollaan".

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu