Transsukupuolisuuden käsitteleminen seksuaalisen häirinnän kautta yksiselitteisen asiatonta

Translain uudistaminen on nykyhallituksen agendalla, joskin asia on tupannut jäämään ”tärkeämpien” asioiden jalkoihin. Myönteisiä uutisia on kuitenkin kuulunut ja näillä näkymin lakiuudistus olisi etenemässä. Syytä olisikin, sillä Suomi on ainoa Pohjoismaa, missä sukupuolen juridisen vahvistamisen edellytyksenä on lisääntymiskyvyttömyys. Suomi on saanut asiasta lukuisia huomautuksia ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on todennut, että lisääntymiskyvyttömyysvaatimus on ihmisoikeusloukkaus.

Tietoisuus siitä, että translain uudistaminen olisi vihdoinkin mahdollista, on aktivoinut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja naisten oikeuksien vastaisen anti-gender -liikkeen ihmisoikeusvastaiset toimijat mitä erilaisimpiin ulostuloihin. Translain uudistuksesta on levitetty runsain mitoin disinformaatiota hyvinkin korkeissa poliittisissa ja akateemisissa asemissa olevien taholta. Hyvin merkittävää roolia virheellisen tiedon ja kielteisten asenteiden levittämisessä ovat näytelleet myös oikeistokonservatiivit mediatalot, eli lähes koko suomalainen kaupallinen media.

Niin sanotun eliitin ylivoimaisin resurssein suorittama ihmisoikeusvastainen kampanjointi on innoittanut myös tavalliset kansalaiset tuomaan esiin omia näkemyksiään, joissa heijastuu syötetty pajunköysi. Ylhäältä päin osoitettu oikeutus transsukupuolisiin kohdistuvalle eriasteiselle riepottelulle näkyy pitkin sosiaalista mediaa kansalaisten käymässä keskustelussa.

Olkiukkoja ja toinen toistaan mielikuvituksellisempia kauhukuvia translain uudistuksen vaikutuksista ei voi olla huomaamatta. Se mikä nähtiin tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymiseen johtaneen kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä, toistuu nyt translain uudistamisen ollessa tapetilla.

Eräs halpamaisimmista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vastustamiseen käytetyistä keinoista on seksuaaliseen häirintään liittyvien ilmiöiden liittäminen käytävään keskusteluun.

Jälleen kerran tämäkin yksiselitteinen asiattomuus on nähtävissä niin eliitin kuin kansalaistenkin ulostuloissa.

 

vmlouek

Yksityishenkilö. Poliittinen kanta: yksityisasia. Puhelinnumero: salainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu