Tuomioja teki ison karhunpalveluksen SDP:lle

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Erkki Tuomioja (sd) on herättänyt ihmetystä turvallisuuspoliittisella ulostulollaan. Tuomioja on väittänyt, että Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist olisi ehdottanut suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona Natolle. Hultqvist on kiistänyt tiedot ja kieltäytynyt kommentoimasta luottamuksellisia asioita – seikka, joka saa hälytyskellot soimaan.

Ei siinä ole sinänsä mitään erikoista, jos kansanedustaja vastustaa Nato-jäsenyyttä mutta Tuomiojan manööveristä on jäämässä käteen erinomaisen vahva mielikuva, että hän olisi Nato-jäsenyyttä vastustaessaan turvautunut keinoon, jollaista ei hänen asemassaan olisi missään nimessä pitänyt käyttää.

Sen lisäksi, että kyseessä on ei enempää eikä vähempää kuin Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan suunta, Tuomioja vaikuttaa pyrkivän kaappaamaan puolueensa SDP:n imagon oman linjansa ajamiseen.

Tuomioja on kokeneena poliitikkona ollut varsin hyvin etukäteen tietoinen syntyvästä kalabaliikista ja samalla leimasta, jonka sooloilu SDP:hen lyö.

Suomi-Ruotsi-liitosta puhunut Erkki Tuomioja joutui rajuun ryöpytykseen: ”Tämä sotkee Suomen Nato-polkua” – Ruotsin puolustusministeri kiisti heti. Uusi Suomi, 10.04.2022

Antti Kaikkonen kiistää Erkki Tuomiojan väitteet – IS: ”Tällaista valmistelua ei ole käynnissä”. Uusi Suomi, 10.04.2022

 

+19

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu